Tento zákusok je pre mňa symbolom detstva.
Vždy, keď sme prišli na nedeľnú návštevu k našej starkej, čakal nás na stole tento dezert.
Za mňa je to aj dnes jeden z najchutnejších zákuskov pod slnkom.
Ak si chcete aj vy zaspomínať, určite si ho dnes pripravte.
Je to mimoriadne jednoduché a rýchle.
Potrebujeme:
lístkové cesto (najlepšie rozvaľkané na pláty) 500 g
Krém
mlieko 600 ml
vanilkový cukor 2 vrecká
vanilkový puding 2 vrecká
maslo 200 g
práškový cukor 80 g
Poleva:
džem kyselkavý 4 lyžice
práškový cukor 100 g
citrónová šťava (čerstvá ) 2 lyžice
rum 1 lyžica
Postup:
Rúru predhrejte na 200 ° C.
Plech vypláchnite studenou vodou, cesto sa bude lepšie lístkovať.
Zákusok sme pripravili z dvoch plátov 20 x 30 cm.
Položte ich na plech a upečte dozlatista, asi 20 minút.
Nechajte ich vychladnúť na plechu.
Podľa návodu na obale uvarte z mlieka, vanilkového cukru a pudingu krém, ktorý vyšľahajte dohladka, až vychladne.
Potom do neho postupne zašľahajte kúsky zmäknutého masla a cukor.
Polovicu plátov potrite krémom a zakryte zvyšným plátom/pláty.
Zostavu zaťažte doskou a dajte na 2 hodiny do chladničky.
Poleva:
Preosiaty práškový cukor vymiešajte s horúcou vodou, citrónovou šťavou a rumom.
Miešajte, kým nevznikne hladká kašička.
Pláty potrite najskôr džemom a potom polevou, nechajte ju stuhnúť a potom nakrájajte na rezy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)