plny-hrniec_transparent_negativ.png

RETRO žĺtkové rezy: Ako deti sme ho milovali a ani dnes nemá konkurenciu!

Retro zákusok s krémom a fantastickou polevou.Nedá sa nemilovať!

Tento zákusok je pre mňa symbolom detstva.

 

 

Vždy, keď sme prišli na nedeľnú návštevu k našej starkej, čakal nás na stole tento dezert.

Za mňa je to aj dnes jeden z najchutnejších zákuskov pod slnkom.

Ak si chcete aj vy zaspomínať, určite si ho dnes pripravte.

Je to mimoriadne jednoduché a rýchle.

Potrebujeme:

lístkové cesto (najlepšie rozvaľkané na pláty) 500 g

 

 

Krém

mlieko 600 ml

vanilkový cukor 2 vrecká

vanilkový puding 2 vrecká

maslo 200 g

práškový cukor 80 g

Poleva:

 

 

džem kyselkavý 4 lyžice

práškový cukor 100 g

citrónová šťava (čerstvá ) 2 lyžice

rum 1 lyžica

Postup:

Rúru predhrejte na 200 ° C.

 

 

Plech vypláchnite studenou vodou, cesto sa bude lepšie lístkovať.

Zákusok sme pripravili z dvoch plátov 20 x 30 cm.

Položte ich na plech a upečte dozlatista, asi 20 minút.

 

 

Nechajte ich vychladnúť na plechu.

Podľa návodu na obale uvarte z mlieka, vanilkového cukru a pudingu krém, ktorý vyšľahajte dohladka, až vychladne.

Potom do neho postupne zašľahajte kúsky zmäknutého masla a cukor.

Polovicu plátov potrite krémom a zakryte zvyšným plátom/pláty.

 

 

Zostavu zaťažte doskou a dajte na 2 hodiny do chladničky.

Poleva:

Preosiaty práškový cukor vymiešajte s horúcou vodou, citrónovou šťavou a rumom.

Miešajte, kým nevznikne hladká kašička.

Pláty potrite najskôr džemom a potom polevou, nechajte ju stuhnúť a potom nakrájajte na rezy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes