plny-hrniec_transparent_negativ.png

CVIKLU rozmixujem a pridám do vriaceho mlieka: Počkajte na VÝSLEDOK – toto milujú aj tí, čo cviklu inak vôbec nejedia!

Keď som prvýkrát robila tento recept, z výsledku bol skutočne každý ohromený.

 

Nikto netipoval, čo je hlavnou prísadou v tomto recepte a keď som povedala, že ide o červenú repu, prekvapenie bolo o to väčšie.

Moje deti totižto repu nemusia, ale v tomto recepte by ju jedli od rána do večera.

Fantastický syr s červenou repou si vyrobíte doma – z mlieka, repy a citrónu, žiadne syridlo a žiadne zložité prísady.

Tento výborný recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

2 l (10 šálok) mlieka

1 polievková lyžica soli

3 – 4 repy

Šťava z 1 citróna

Postup:

Mlieko dáme do hrnca a preložíme na plameň.

necháme pomaly zahrievať.

Medzitým si prirpavíme repu.

 

 

Repu jednoducho ošúpeme a nakrájame na kúsky.

Teraz preložíme do mixéra a dobre rozmixujeme.

Zmes prepasírujeme cez gázu, šťavu, ktorú takto získame budeme pridávať do mlieka.

 

 

K šťave z červenej repy pridáme aj citrónovú šťavu a premiešame.

Keď sa mlieko na sporáku začne variť, vlejeme doň repnú šťavu.

Miešame a ako môžete vidieť začne sa oddeľovať srvátka.

Varíme 5 minút.

 

 

Potom zložíme z plameňa, prikryjeme pokrievkou a necháme 10 minút odpočívať.

Potom si pripravíme sitko a ideálne aj ďalšiu nádobku s otvormi (tá dá syru výsledný tvar) a do tejto nádobky vyberáme pevnú časť z mliečnej zmesi.

Teraz dobre zaťažíme, aby stiekla prebytočná tekutina.

Necháme stáť 5 hodín a po uplynutí tohoto času máte hotovo.

Syr je naozaj vynikajúci, veľmi lahodný a aj veľmi zdravý.

Na studených misiach vyzerá absolútne famózne.

Video recept nájdete TU.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes