Pečená červená repa s množstvom cesnaku – AKO MASIELKO: Všetku prácu za vás urobí rúra a tá chuť sa nedá ani opísať!

Cvikla je jednou z najchutnejších a najzdravších druhov zeleniny počas jesene a zimy. Aj preto sa oplatí jesť ju tak často, ako sa len dá.

Je bohatá na vitamíny A, B a C, bohatá na draslík. Tiež je dôležitá pre krvotvorbu vďaka vitamínu B-9.

Inhibuje tiež množenie rakovinových buniek. Repa má tiež močopudné, detoxikačné a protizápalové vlastnosti.

Sladkú chuť je možné spárovať aj s mierne slanou chuťou, napríklad je vynikajúca so syrom Feta.

Ak ju chcete pripraviť ako prílohu, pečte ju spolu s ďalšou koreňovou zeleninou a dobre okoreňte. A ak si chcete len vychutnať chuť červenej repy, najlepším spojením je cesnak. Nevynechajte ale ani balzamikový ocot, ani koreniny.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prinášame vám recept, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Pečená repa s cesnakom

Potrebujeme:

1 kilogram červenej repy (stredná)

1 hlávkový cesnaku

1 lyžička rozmarínu

1 čajová lyžička oregana

1 lyžička majoránky

podľa chuti osolíme, okoreníme

3 lyžice olivového oleja

2 lyžice balzamikového octu

voliteľné med

Čas prípravy: 15 minút

Čas pečenia: 1 hodina

Postup:

Rúru predhrejeme na 210 stupňov.

Cesnak rozoberieme na strúčiky, nešúpeme, ale trochu každý strúčik rozpučíme.

Repu očistíme, nakrájame na rovnaké kúsky.

V miske zmiešame olivový olej a balzamikový ocot.

Vložíme repu do jenskej misky s cesnakom, nalejeme na ňu balzamikovú octovú zmes, potom popsypeme soľou a korením.

Môžete tiež podľa chuti nakvapkať trochu medu.

Celé to premiešame, potom prikryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn