Úžasná rekonštrukcia starého bytu: Z tmavej kutice sa stal svetlý moderný byt!

Ako uvádzajú majitelia tohto bytu, na prvý pohľad sa doňho zamilovali, hoci bol tmavý a nebol v dobrom stave.

Cítili však, že má veľký potenciál a mali pravdu.

Navyše, byt v novostavbe si vtedy nemohli dovoliť.

Pozrite si fotografie PRED a PO rekonštrukcii a budete nadšení!

 

...

 

Napriek tomu, že podlahová plocha tohto bytu z portálu napadovy.blog je len 28 m2, dokázali z neho majitelia vytvoriť veľmi príjemné bývanie.

Desaťročia sa o byt nikto nestaral, bol tmavý a nevľúdny. 

 

Steny a strop boli zažltnuté od nikotínu.

Kuchyňa bola obalená mastnotou a kúpeľňa, aj toaleta boli takisto po 30 rokov zanedbávané.

 

 

 

 

 

 

Napriek tomu si vďaka svojej fantázii vedeli budúci majitelia bytu predstaviť, ako by vyzeral po kompletnej rekonštrukcii.

Rozhodli sa vkročiť na túto neľahkú cestu s jasným cieľom – vytvoriť z tohto bytu nové moderné bývanie. 

Prvým krokom bol odvoz odpadu a dôkladné vyčistenie bytu. 

Nasledovala demontáž všetkých inžinierskych sietí, aby mohli následne vyrezať veľký otvor v hlavnom opornom múre.

 

Po tom, čo statik naplánoval výmenu želaného oporného múru, murári múry doslova vyklopili.

Vďaka obrovskej medzere sa chodba a obývačka prakticky otvorili a cez okno v obývačke zrazu prúdilo množstvo prirodzeného svetla aj do zákutí, kde bola predtým večná tma.

Hlavné úskalia rekonštrukcie

Najviac im dalo zabrať hlavne prebudovanie inžinierskych sietí. 

Celá elektrická a kanalizačná sieť sa musela preprojektovať a prebudovať, keďže kuchyňa a kúpeľňa boli premiestnené a staré 50-ročné drôty a potrubia boli už aj tak dosť nebezpečné.

 

Byt dostal nové moderné vchodové dvere a viacvrstvové okenice, čím sa zvýšila energetická efektívnosť a podčiarkol sa tak aj moderný vzhľad bytu.

 

 

Kuchyňa bola na pôvodnom mieste zrušená a miernym zväčšením podlahovej plochy vznikla moderná kúpeľňa so sprchovým kútom a práčkou. 

 

 

Izba bola prerobená na útulnú obývačku a pribudla aj moderná kuchyňa so vstavanými spotrebičmi a jedálenským pultom.

 

 

 

 

 

 

Do chodby bola zabudovaná obrovská dvojdverová šatníková skriňa na mieru, ktorá bez problémov zabezpečí dostatok miesta na oblečenie pre dve osoby.

Vešiaková stena na stene predsiene je jedinečne navrhnutá a postavená na umiestnenie kabátov, čiapok a nachádzajú sa tam aj veľké zrkadlové posuvné dvere na rozšírenie priestoru.

 

 

Tieto dvere ukrývajú aj elektrokotol a čistiace potreby. 

Podľa slov nových majiteľov sa im podarilo vytvoriť útulné a elegantné bývanie, ktoré je vhodné pre jednotlivca, či mladý pár.

 

 

 

 

 

 

Nechajte sa inšpirovať!