Prenádherná torta Red Velvet, ktorá schová do vrecka aj najdrahšie dezerty z cukrárne + dva recepty na krém, ktorý výborne drží!

Takúto nádheru môžete mať aj na vašom stole. Stačí, ak sa naučíte svieži Red Velvet korpus. Ak chcete kakaový, tak jednoducho vynechajte červené farbivo a nechajte len kakao. Zdobenie vytvoríte pomocou cukrárenského vrecka s ozdobnou špicou.

Na tortovú formu s priemerom 18 cm.

Potrebujeme:

180 g zmäknutého masla

1 lyžičku červeného potravinárskeho farbiva – pre ešte sýtejší odtieň 1 a ½ až 2 lyžičky

210 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 vajcia

375 g hladkej múky

30 g kakaa

1 a 1/2 lyžičky soli

360 ml cmaru

2 lyžičky vínneho octu

2 lyžičky sódy bikarbóny

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto. Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po jednom zašľaháme vajíčka. V cmare si rozmiešame farbivo.Múku, kakao a soľ preosejeme.  Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame suché prísady a zafarbený cmar. V octe rozmiešame sódu bikarbónu. Keď zmes napení, ručne vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do 2 foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

Na krém č 1.

4 bielky

200 g cukru krupica

320 g zmäknutého masla

Postup:

Bielky s cukrom dáme do kovovej misky, tú postavím na hrniec s trochou vody a dáme variť. Nad vodnou parou kovovou metličkou šľaháme tak dlho, až sa cukor rozpustí. Zmes šľahaním zmatnie, je lepkavá a počas zahrievania sa na nej vytvorí biela pena. Pozor však na príliš vysokú teplotu, bielky sa nesmú zraziť.

Misku zložíme z pary a elektrickým šľahačom šľaháme na najvyššej rýchlosti až do vychladnutia. Získame tak hustý, mierne lepkavý sneh, ktorý krásne drží. Mäkké maslo zamiešame do bielkového snehu, až sa všetko dobre spojí. Opatrne môžeme vmiešať pomocou šľahača, aby sme však mali istotu, že sa krém nezrazí, vmiešame maslo ručne. Zrazený krém sa dá napraviť tak, že sa krém dá nahriať nad vodnú paru, on povolí a spojí sa, len je potom trochu redšia a musí sa nechať pred použitím znovu trochu stuhnúť v chladničke. Hotový krém môžeme ešte dochutiť podľa nášho vkusu.

Krém č. 2

Potrebujeme:

400 g zmäknutého masla

200 g práškového cukru

1 vanilkový struk

600 g nátierky z čerstvého syra

Postup:

Maslo si ušľaháme s cukrom a zrniečkami vanilky do peny. Postupne pridávame nátierku z čerstvého syra. Šľaháme iba krátko (do spojenia), aby sa krémový syr nezrazil.

Upečené a vychladnuté korpusy rozrežeme vodorovne na polovice. Každý plát korpusu ozdobíme krémom pomocou cukrárskeho vrecka a ozdobného špicu. Aby ste získali 6 kusov korpusu, je nutné upiecť si ešte jednu dávku Red Velvet korupusu. Takto získate 2 tortičky s dvomi poschodiami, alebo jednu vysokú tortu so štyrmi poschodiami.