Zabudnuté plody z babkinej záhrady: Toto ovocie lieči mnohé choroby a stačí zjesť len za 1 hrsť + najlepšie RECEPTY!

1195

Fotografia, ktorú môžete vidieť zobrazuje morušu čiernu. Jej plody sa dajú použiť na prípravu lahodnej šťavy.

Samotná chuť však nestačí. Nenápadný čierny plod je bohatstvom živín. Vďaka nej si dokážeme poradiť napríklad so žalúdočnými problémami.

Na čiernu morušu sa dnes trochu zabúda. Predtým bola nepochybne oveľa obľúbenejšia. Siahnuť po týchto unikátnych plodoch sa určite oplatí. Nájdeme v nich cenné vitamíny a minerály.

Aké tajomstvá skrýva čierna moruša?

Nedá sa poprieť, že čierna moruša patrí medzi veľmi zdravé plody.

Aké živiny v nich môžeme nájsť?

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

-železo

-draslík

-horčík

-fosfor

-vitamín C

-vitamín PP

-vitamín zo skupiny B.

Okrem vyššie uvedených vitamínov a minerálov obsahuje moruša čierna triesloviny a zlúčeniny, ktoré neutralizujú voľné radikály. 

Vďaka takémuto zloženiu ovocie pomáha pri žalúdočných problémoch a spomaľuje proces starnutia .

S čím všetkým moruša pomôže?

-Lieči bolesť brucha

-Podporuje imunitný systém

-Prečisťuje organizmus, pomáha pečeni

-Chráni bunky pred radikálmi

-Antiseptické účinky

-Prevencia vzniku rakoviny

-Prevencia vzniku kardiovaskulárnych ochorení

-Odstraňuje kašeľ

-Odstraňuje bolesti brucha a plynatosť

-Podporuje pravidelnú stolicu

-Normalizuje hladinu cukru v krvi

-Znižuje vysoký cholesterol

-Znižuje vysoký krvný tlak

-Prevencia vzniku Anémii

-Prevencia vzniku Osteoporózy

-Podporuje tvorbu červených krviniek a kostnej hmoty

-Upokojuje nervový systém

Šťava z čiernej moruše

Výhodou plodou moruše je, že ich vôbec nemusíte zjesť veľa. Stačí za hrsť denne a to len v období počas roka, kedy má plody. Ak si ju však chcete uchovať aj na neskôr, máme pre vás dva skvelé recepty.

Zdravá šťava z moruše

Recept je veľmi jednoduchý.

Budeme potrebovať :

2 kilogramy ovocia

jeden kilogram cukru

750 mililitrov vody

Postup:

Ovocie starostlivo očistite.

Potom ho zasypeme cukrom.

Túto zmes necháme stáť cez noc.

Potom všetko prevarte s prídavkom vody  – najlepšie je to robiť na miernom ohni.

Ohriatie ovocia by zvyčajne malo trvať asi 3 hodiny.

Keď zmes vychladne, vytlačte ju cez gázu.

Výslednú šťavu znova prevarte a nalejte do zaváracích pohárov, alebo tesne uzavretých fliaš .

Produkt odložte na tmavé a chladné miesto.

Čierna moruša vo forme džemu

Uvarte 500 mililitrov vody s 1,5 kilogramom cukru.

Keď vznikne sirup, pridajte k nemu 2 kilogramy ovocia z čiernej moruše a citrónovú šťavu.

Všetko zohrievame asi hodinu.

Po uplynutí tejto doby by mala hmota zhustnúť a nadobudne konzistenciu džemu.

Vložíme do sterilizovaných pohárov.

Zatvoríme a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí ich odnesieme do pivnice.

Recept na nápoj z listov moruše bielej je pozoruhodný .

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár