Navaríte na obed a už nemusíte riešiť večeru: 18+ receptov na komplet jedlo z 1 misy, ktoré pripravíte zo základných surovín!

Vynikajúce recepty z 1 misy, ktoré viete rýchlo pripraviť kedykoľvek potrebujete. Každý jeden sa oplatí vyskúšať!

Kastról s mletým mäsom

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 veľkú cibuľu

500 g mletého mäsa

1 strúčik cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ, korenie

Strúhaný syr a 1 paradajku

Ole

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a osmažíme na panvci na oleji – osolíme. Ak chcete ľahšiu verziu, stačí, ak zemiaky uvaríte.

1/2 zemiakov navrstvíme na plech, ktorý sme si vymastili trochou oleja (v prípade, že sme zemiaky len varili).

Mäso ochutíme soľou, korením. Mäso osmažíme na nakrájanej cibuľke.

Navrstvíme na zemiaky. Prikryjeme zvyškom zemiakov, posypeme syrom a uložíme na vrch kolieska paradajok. Dáme zaiecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov asi na 15-20 minút.

Kuracie mäso so zemiakmi a cibuľou

Potrebujeme:

600 g kuracie rezne (nakrájané na tenké plátky)

700 g zemiaky (stredná veľkosť)

2 cibule

Hladká múka

Strúhanka

Olej

Rozmarín (voliteľné) a soľ

Postup:

Zemiaky dáme variť na 15 minút do posolenej vody. Plátky kuracieho mäsa osolíme, najskôr obalíme v múke a potom v strúhanke.

Predvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame, dáme ich do misy a pridáme nakrájanú cibuľu. Do misky pridáme aj soľ, olej, strúhanku, rozmarín a dobre premiešame.

Kuracie prsia uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pridáme zemiaky a cibuľu, môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri trepote 180 ° asi 25/30 minút. Mäso môžete počas pečenia otočiť, ale nie je to nutné.

Pečené zemiaky s cesnakom a jemne pikantnou kuracou pečienkou

Fantastická večera za pár drobných: Pečené zemiaky s cesnakom a jemne pikantnou kuracou pečienkou

Potrebujeme:

500 g kuracích pečienok

600 g zemiakov

3 strúčiky cesnaku

Majoránku

Oregano

Mletú červenú papriku – pálivú

Soľ, čierne mleté korenie

Olej

Voliteľné: Chilli papričku nakrájanú nadrobno

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na kúsky. Vo vriacej, osoleneje vode varíme 5 minút a následne scedíme.

Kuracie pečienky očistíme a krátko orestujeme na panvici.

Zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme do nej zemiaky a na ne uložíme kúsky pečienky.

V 50 ml oleja rozmiešame majoránku, oregano, papriku a pretlačený cesnak. Potom túto zmes nalejeme na zemiaky s pečienkou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Počas pečenia môžeme premiešať.

Zemiaky s hubami

Potrebujeme:

Zemiaky – 400 g

Huby – 200 gr

Vajcia – 5 ks

Cibuľa – 1 ks

Mlieko – 50 ml

Syr – 100 g

Cesnak – 2 – 3 strúčiky

soľ

Rastlinný olej

Postup:

Zemiaky nakrájame nadrobno, rovnako si nakrájame aj cibuľu a huby. Na panvici na oleji orestujeme zemiaky, pridáme k nim cibuľku aj huby a restujeme, nakoniec vmiešame aj pretlačený cesnak. Krátko orestujeme, kým zemiaky nezískajú zlatistú farbu a preložíme do zapekacej misy.

V miske si rozmiešame vajcia s mliekom a ochutíme. Zmes nalejeme na zemiaky v mise, premiešame a dáme piecť na 180 stupňov na asi 20 minút.

Ku koncu pečenia posypeme syrom a necháme zapiecť dozlatista.

Prekladaná fašírková misa

Potrebujeme:

800 g mletého mäsa

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

3 väčšie zemiaky, 1 väčšiu paradajku, 1 červené cibuľu

Soľ, čierne korenie majoránku, sušenú petržlenovú vňať

2 lyžice strúhanky

100 ml oleja

50 ml vody

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a pridáme k mäsu. Primiešame aj strúhanku, soľ a koreniny. Odložíme bokom, kým nepripravíme ostatné prísady.

Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Rovnako nakrájame aj paradajku.

Rúru nastavíme na 200 stupňov.

Vodu zmiešame s olejom a túto zmes použijeme na podlievanie (časť nalejeme do misy a zvyšok si necháme na pridávanie neskôr).

Do misy najskôr ukladáme fašírky, ktoré formujeme z mäsovej zmesi mokrými rukami.

Medzi fašírky ukladáme zemiaky, cibuľu a kolieska paradajky. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 30 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ešte 30 minút.

Ak chcete omáčku. Zmiešajte trochu vody so smotanou a strúhaným syrom. Zmes navrstvíte na mäsovú zmes približne 15 minút pred dopečením. Podľa potreby počas pečenia podlievame.

Strasanka – výborné jedlo z 1 hrnca

Jedlo chudobných materí z Oravy: Strasanku si zamiluje celá rodina, je to neskutočná dobrota!

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov

1 veľkú cibuľu, 1 menšiu

500 g kyslej kapusty

1 malú mrkvu

Bravčovú masť

1 ks klobásy

100 g slaniny

Mletú červenú papriku, rascu, čierne mleté korenie

Kyslú smotanu

Postup:

Do hrnca si dáme variť nové zemiaky v šupke, keď sú uvarené, scedíme a ošúpeme. Na bravčovej masti si opražíme nakrájanú cibuľu. Keď už má cibuľka zlatohnedú farbu, pridáme k nej nadrobno nakrájanú mrkvu, kyslú kapustu, dochutíme soľou a koreninami. Na samostatnej panvici opražíme ďalšiu menšiu cibuľku, slaninku a klobásku – pridáme rascu. Opražené mäsko pridáme do hrnca s kyslou kapustou a na záver pridáme nakrájané zemiaky. Hrniec prikryjeme pokrievkou a poriadne s ním zatrasieme, aby sa nám všetky suroviny premiešali.

Ruský zemiakový s kyslou smotanou

Potrebujeme:

Zemiaky 6-7 ks

Cibuľa 2 ks

Údená klobása, saláma, alebo  400 g

Kyslá smotana 2 lyžice

Slnečnicový olej 3 lyžice

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Ošúpte cibuľu. Nakrájajte na malé kocky. Zahrejte 3 lyžice oleja na panvici.

Cibuľu na oleji opečte do zlatohneda.

zemiakový kastrol

Nakrájanú klobásu nakrájajte na prúžky.

ako uvariť zemiaky

Ošúpte všetky zemiaky. Nastrúhajte na jemnom strúhadle. Zmiešajte s restovanou cibuľou.

zeleninový kastrol

Teraz pridajte údenú klobásu do zeleniny. Osoľte ingrediencie podľa chuti. Všetko dobre premiešajte.

kastról s klobásou

Pripravte vhodný pekáč. Dajte zemiaky a klobásy na dno.

pečené zemiaky

Namažte ho vrstvou kyslej smotany.

ako rýchlo uvariť večeru

Teplota rúry sa nastaví na 180 ° C. Odložte misku na pečenie 40 minút.

myadzvedz

Do misky môžete samozrejme pridať svoje obľúbené korenie a veľkoryso posypte bylinkami.

Neodolateľné krémové zemiaky

Potrebujeme:

2 kg zemiakov
800 ml mlieka – prípadne môžeme nahradiť smotanou
200 g mäkšieho syra
100 gramov tvrdého strúhaného syra (ak nemáte dva druhy syra, stačí použiť len jeden druh)
soľ

Postup:

1. Zemiaky nakrájajte na plátky a prvú vrstvu poukladajte na vymastený plech.

2. Tehlu syra si nakrájajte na malé kocky, poukladajte na plech medzi zemiaky a celé posypte strúhaným syrom.

3. Urobte druhú vrstvu zemiakov a celý postup opakujte.

4. Osoľte a pridajte mlieko.

5. Pečte 30 minút v teplovzdušnej rúre s ventilátorom pri teplote 180 °

Zimné zemiaky

Potrebujeme:

700 g zemiakov

50 g masla (alebo 2-3 lyžice rastlinného oleja)

100 -150 g krájanej slaninky

1 cibuľu

1 bal. sáčkovej hubovej polievky

500-600 ml vody

200 ml mlieka

Soľ

Postup:

Zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymastíme olejom a preložíme do nej zemiakové plátky. Na zemiaky uložíme plátky masla.

Rúru nastavíme na 200 stupňov a pečieme asi 30 minút. Počas pečenia zemiaky aspoň raz premiešame.

Kým sa zemiaky uvaria, polievku uvaríme podľa pokynov na obale (ja som ju varila v zmesi vody a mlieka).

Po 30 minútach zemiaky vyberieme a posypeme cibuľou a polovicou krájanej slaninky. Potom na zemiaky nalejeme polievku (nie celú, ale tak, aby sme zaliali povrch všetkých zemiakov) a nakoniec navrstvíme na vrch a zvyšnú slaninku.

Vložíme do rúry a pečieme, kým zemiaky celkom nezmäknú a slaninka nezíska krásnu zlatistú farbu.

Karfiol zapečený so šunkou a syrom

Zapečený karfiol so šunkou a syrom

 

Potrebujeme:

1 ks karfiol

1 strúčik cesnak

2 lyžice maslo

2 lyžice nasakaná petržlenová vňať

250 g šunka

3 ks vajcia

100 ml mlieka

100 g tavený syr (Karička, veselá krava, …)

100 g gouda syr

korenie

soľ

muškátový oriešok

Postup:

Karfiol si uvaríme v osolenej vode do polomäkka.

Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov, pripravíme si formu na pečenie, ktorú si vymažeme olejom alebo maslom.

Uvarený karfiol si nakrájame na malé kúsky.

Na masle si osmažíme cesnak, pridáme karfiol, nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom 

Takto pripravený karfiol si navrstvíme do zapekacej formy.

Šunku si nakrájame na prúžky, pridáme rozšľahané vajíčka s mliekom a tavený syr – dôkladne spojíme. Pripravenú zmes nalejeme na karfiol, posypeme strúhaným syrom gouda.

Výborné cestovinky s mäsom a omáčkou

Nebíčko v papuľke za pár drobných: Cestoviny zapečené z mäsom a syrovou omáčkou!

Potrebujeme:

500 g ľubovoľných cestovín

2 ks kuracích pŕs

2 šálky kyslej smotany

200 g strúhaného syra

6 strúčikov cesnaku

Bazalku

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Mäso umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky a orestujeme na malom množstve oleja. K mäsu pridáme pretlačený cesnak a krátko spolu restujeme.

V miske zmiešame smotanu s bazalkou, ½ strúhaného syru a uvarenými cestovinami. Zmes navrstvíme do zapekacej misy a posypeme posypeme zvyšným syrom. Na vrch rozložíme kúsky orestovaného mäsa s cesnakom.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

 

Zemiakový kastról s mäsom a smotanovou omáčkou

Zemiakový kastról s mäsom a smotanovou omáčkou!

Potrebujeme:

400 g uvarených zemiakov

100 g masla

450 ml kyslej smotany

Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

230 g strúhaného syra

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

200 g vareného kuracie mäsa (môžeme nahradiť šunkou, alebo iným mäsom)

Postup:

Zemiaky nastrúhame a vložíme do pekáča vymasteného trochou masla. Ochutíme soľou, korením a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

V samostatnej mise zmiešame na kúsky nakrájané kurča so smotanou, roztopeným maslom, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou cibuľou.

Na strúhané zemiaky navrstvíme smotanovú omáčku, posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 40-45 minút.

Zapečené smotanové cestoviny s mletým mäsom

Zapečené smotanové cestoviny s mäsom

Jednoduché, rýchle a skutočne chutné jedlo z cestovín a lahodnej smotany. Navyše, veľmi ho obľubujú aj deti a to najmä pre krémovú chuť. Určite zachutí aj vám!

Potrebujeme:

250 g cestovín – penne

500 g mletého bravčového mäsa

4 strúčiky cesnaku

125 g kukurice – sterilizovanej (voliteĺné)

Soľ a korenie podľa chuti

1 lyžicu rastlinného oleja

450-500 ml smtoany na varenie

150 g strúhaného syra

Postup:

Cestoviny uvaríme v slanej vode Al dente.

Mleté mäso ochutíme soľou, korením a potom orestujeme na na troche rastlinného oleja na hlbokej panvici. Do mäsa pridáme aj pretlačený cesnak a dobre premiešame.

K mäsu na panvici pridáme kukuricu scedenú z nálevu, nakoniec zalejeme smotanou a necháme ešte niekoľko minút povariť.

Zapekaciu misu vymastíme trochou oleja. Na dno navrstvíme cestoviny, na ne mäso a potom opäť cestoviny. Vrstvy môžeme opakovať viackrát. Nakoniec posypeme strúhaným syrom. Misu prikryjeme fóliou a pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút. Potom fóliu odkryjeme a pečieme, kým syr na povrchu nezhnedne a cestoviny na kraji nebudú chrumkavé.

Mäsový ježkovia so zemiakmi a syrom

Skvelá večera z jedného plechu: Mäsový ježkovia so zemiakmi a syrom!

Potrebujeme:

500-600 g mletého mäsa bravčového

200 g uvarenej ryže

1 väčšiu cibuľu

2-3 strúčiky cesnaku

1 vajce

Soľ a korenie podľa chuti

1 kg zemiakov

150 g strúhaného syra

Postup:

Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajce, ryžu a všetko dobre premiešame.

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Osolíme podľa chuti

Plech na pečenie vymastíme masťou alebo olejom. Z mäsa formujeme guľôčky a ukladáme na plech. Miesta medzi mäsovými guľami vyplníme zemiakmi.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov približne 40 minút. 15 minút pred dopečením posypeme syrom.

Zemiakový pekáč s hubami a kyslou smotanou

Vrstvený zemiakový pekáč s mäsom a kyslou smotanou: Neskutočne dobré papáničko!

Potrebujeme:

200 g šampiňónov nakrájaných na plátky

700 kg zemiakov

350 g mletého mäsa

2-3 ks cibule

200 g strúhaného syra

2 lyžice kyslej smotany a 2 lyžice majonézy

Soľ, korenie

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov a plech na epčenie s vyššími okrajmi vymastíme olejom.

Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky a uložíme na dno plechu. Na cibuľu uložíme na plátky nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Na zemiaky navrstvíme ochutené mleté mäso. Na mäso uložíme šampiňóny nakrájané na plátky. Na vrch navrstvíme strúhaný syr.

Na syr navrstvíme smotanu a majonézu. Môžeme dochutiť soľou a korením. Pečieme pri 180 stupňoch zakryté alobalom 45 minút, potom alobal zložíme a necháme zapiecť dochrumkava!

Pečené zemiaky s cesnakom a jemne pikantnou kuracou pečienkou

Fantastická večera za pár drobných: Pečené zemiaky s cesnakom a jemne pikantnou kuracou pečienkou

Potrebujeme:

500 g kuracích pečienok

600 g zemiakov

3 strúčiky cesnaku

Majoránku

Oregano

Mletú červenú papriku – pálivú

Soľ, čierne mleté korenie

Olej

Voliteľné: Chilli papričku nakrájanú nadrobno

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na kúsky. Vo vriacej, osoleneje vode varíme 5 minút a následne scedíme.

Kuracie pečienky očistíme a krátko orestujeme na panvici.

Zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme do nej zemiaky a na ne uložíme kúsky pečienky.

V 50 ml oleja rozmiešame majoránku, oregano, papriku a pretlačený cesnak. Potom túto zmes nalejeme na zemiaky s pečienkou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Počas pečenia môžeme premiešať.

Zeleninová misa so smotanouvou omáčkou

Rýchly obed z jedného plechu: Zelenina zapečená so smotanovou omáčkou

Potrebujeme:

5 stredne veľkých zemiakov

2 cibule

100 g šampiňónov alebo iných húb

2 paradajky

300 g syra

Na omáčku:

2 lyžice kyslej smotany

2 lyžice majonézy

1 pretlačený strúčik cesnaku

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Rovnako umyjeme a nakrájame huby a paradajky. Pekáč vymastíme trochou oleja. Na dno uložíme plátky zemiakov a na ne uložíme plátky húb. Ingrediencie na omáčku jednoducho zmiešame a 3/4 omáčky navrstvíme na huby. Nakoniec uložíme na vrch plátky paradajok a pokryjeme zvyšnou omáčkou.  Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. 15 minút pred dopečením posypeme syrom.

Mleté mäso zapečené so zemiakovou kašou

3c3453ab94e399e98b43b62c87ca7447

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, alebo zmes oboch)

1 kg nových zemiakov

1 vajce

250 ml mlieka

100 g masla

1 cibuľu

50 g strúhaného tvrdého syra

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Zo zemiakov zlejeme vodu, pridáme 50 g masla a roztlačíme na pyré, Do hmoty postupne vmiešame aj teplé mlieko.

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na zvyšnom masle. Potom pridáme mleté mäso a uvaríme domäkka za stáleho miešania. Ochutíme soľou a korením a preložíme do väčšej misky. Keď sa mäso trochu chladí, vmiešame doň vajce.

Formu na pečenie vymastíme maslom a na dno navrstvíme mäsovú zmes. Na vrch navrstvíme zemiakové pyré. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 190 stupňov 15 minút. Potom formu vyberieme z rúry, posypeme syrom a pečieme ešte 5-10 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

Mäsko na francúzsky spôsob

Šťavnaté mäsko na francúzsky spôsob: Hlavný chod a príloha z jedného plechu!

Potrebujeme:

500 g bravčového prípadne aj hydinového mäsa

Soľ, čierne mleté korenie a cesnakový prášok

1 ks cibule

250 g majonézy alebo kyslej smotany

100 g strúhaného syra

5 zemiakov

Slnečnicový olej

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Zemiaky aj cibuľu očistíme. Mäso nakrájame na tenšie plátky a posypeme soľou, korením a cesnakovým prášok. Na niekoľko minút odložíme bokom.

Syr zmiešame s majonézou.

Plech na pečenie potrieme olejom. Na spodok uložíme plátky zemiakov nakrájané na tenké kolieska, posypeme trochou soli, pokračujeme plátkom mäsa, vrstvou cibule a nakoniec majonézovo-syrovou zmesou. Takto tvoríme na plechu jednotlivé ostrovčeky, ktoré ukladáme na plech vedľa seba.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 1 hodinu. Nakoniec mäso ozdobíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dĺžka pečenia záleží aj od druhu zvoleného mäsa.

Sedliacka pizza

Bez kysnutého cesta: Sedliacka pizza s klobásou a syrom!

Potrebujeme:

5 zemiakov

4 klobásy alebo párky

2 vajcia

100 g strúhaného syra

Soľ a čierne mleté korene podľa chuti

Zelenú cibuľku nasekanú nadrobno

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme v slanej vode.

Potom zemiaky necháme vychladnúť, nastúhame na hrubom strúhadle, pridáme vajcia a premiešame. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakovú zmes preložíme na zapekaciu misu alebo plech, ktorý sme vymastili maslom. Na vrch nakrájame kolieska klobásy, posypeme strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 190 stupňov 10-15 minút.

Podávame posypané zelenou cibuľkou.

Prekladaný kastról

Prekladaný kastról: Nové zemiaky pečené so šťavnatým mäsom a paprikou!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

2 ks. cibule

2 strúčiky cesnaku

1 vajce

3 lyžice strúhanky

Soľ, korenie, červenú papriku

Ďalej potrebujeme:

6-7 nových zemiakové

2 ks papriky

2-3 lyžice oleja

Vegetu

4-5 paradajkového pretlaku

3 lyžice vody

Ľubovolné koreniny

Postup:

Jednu cibuľu nakrájame najemno a zmiešame s mäsom a ostatnými prísadami. Rozdelíme na menšie kúsky – guľôčky, ktoré roztlačíme tak, aby sme získali hrubšie placky. Ostatné cibule ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky nakrájame na kolieska a posypeme soľou, vegetou a 1 lyžicou oleja.

Pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme zvyšným olejom. Do pekáča vrstvíme 3-4 kolieska zemiakov, koliesko cibule, kúsok papriky a masovú placku. Pokračujeme, kým nenaplníme celý pekáč. Na vrch navrstvíme pretlak (pretlak sme si rozmiešali s vodou) a uložíme nakrájané kúsky papriky.

Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké.

Zemiaky balené v mletom mäse

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

cca 500 g uvarených zemiakov (4 väčšie alebo 8 menších kusov)

100 g syra

2 PL strúhanky

kôpor

2 cibule

1 vajce

2 – 3 PL sušeného koriandra

1 šálka paradajkového pretlaku

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu si nakrájame na drobno a zmiešame so strúhankou tak, aby nasiakla cibuľovú šťavu. Potom pridáme mleté mäso, vajíčko, kôpor, soľ, koriander a čierne korenie.

Všetko vymiešame. Potom si z mletého mäsa vytvoríme malé placky a do nich zabalíme zemiaky. Zvyšné zemiaky naukladáme medzi mäsové  zemiaky.

Všetko polejeme paradajkovým pretlakom a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 – 200 stupňoch asi 40 minút. Potom vytiahneme pekáč a na každý kúsok naukladáme plátky syra.

Dajte ešte na chvíľku zapiecť a jedlo je pripravené. Prajeme dobrú chuť!

Kuracie mäso zapečené so zeleninou

zapekanka_v_multivarke-52871

Potrebujeme:

350 g kuracích pŕs

1 cibuľu

1 sladkú papriku

2 stonky zeleru

150 ml mlieka

100 g syra

1 vajce

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a uvaríme domäkka v slanej vode a potom nakrájame na kocky. Umyjeme a nakrájame všetku zeleninu.

Na panvici rozpálime olivový olej a opražíme na ňom najskôr cibuľku a potom pridáme aj zvyšnú zeleninu.

Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom a navrstvíme do nej zeleninu zmiešanú s kuracím mäsom. V miske rozmiešame vajce s mliekom a touto zemesou prelejeme mäsovo-zeleninovú zmes.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 190 stupňov 15 minút.

Brokolica zapečená so smotanovou omáčkou

1374651080

Potrebujeme:

500 g čerstvej brokolice

5 vajec

300 g kyslej smtoany

200 g syra

2 lyžice masla

2 lyžice strúhanky

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Brokolicu rozdelíme na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode domäkka (tak, aby sa zelenina celkom nerozvarila).

Vajcia zmiešame so smotanou, strúhaným syrom, soľou a korením.

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Na dno uložíme kúsky brokolice a zalejeme vaječnou zmesou (môžeme pridať kúsky šunky, klobásy, alebo uvareného kuracieho mäsa).

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.

Cesnakovo-zázvorové kuracie stehienka

Z jedného plechu: Cesnakovo-zázvorové kuracie stehienka s mrkvou a zemiakmi!

Potrebujeme:

6 kuracích stehien celých – ja som ich rozdelila na horné a dolné

6 strúčikov cesnaku

500 g zemiakov nakrájaných na plátky

4 mrkvy

Rozmarín

1 lyžičku strúhaného zázvoru

Soľ a čierne korenie

Olej

Postup:

Stehná umyjeme a môžeme rozdeliť na polovice. Pretlačený cesnak zmiešame so zázvorom a 50 ml oleja. Mäso potrieme touto zmesou. Zemiaky aj mrkvu očistíme a nakrájame na plátky. Preložíme na vymastený plech a ochutíme soľou a korením.

Mäso uložíme na zeleninu a ak nám zvýšila cesnakovo-zázvorová marináda, prelejeme cez povrch. Stehienka môžeme ešte posypať soľou a korením.

Potom podlejeme 100 ml vody a prikryjeme alobalom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Potom fóliu zložíme a pečieme ešte ďalších 30-40 minút (mäso môžeme pečenia obrátiť, aby sa zapieklo zo všetkých strán).

Cestoviny zapečené so šunkou

9678915-650-1464190174-shutterstock_247415950

Potrebujeme:

200 g ľubovoľných cestovín

200 g šunky (príp. klobásy, slaniny…)

100 g strúhaného syru

50-100 g sterilizovanej kukurice

hrsť zelených olív nakrájaných nadrobno

250 ml mlieka

250 ml vody

Soľ a korenie podľa chuti

Olej na vymastenie plechu

Postup:

Formu na pečenie s vyššími okrajmi vymastíme olejom a vložíme do nej cestoviny, ktoré podľa chuti osolíme a okoreníme.

Mlieko zmiešame s vodou (prípadne osolíme) a zmesou zalejeme cestoviny. Potom navrstvíme nakrájanú šunku, pridáme kukuricu, olivy a nakoniec posypeme syrom.

Kuracie stehná zapečené s ryžou a zeleninou

Potrebujeme:

8 ks kuracích stehien

2 väčšie mrkve

2 cibule

1 plechovku kukurice scedenú z nálevu

1 šálku (200 ml) ryže

500 ml vriacej vody alebo vývaru

Sladká paprika

Soľ a korenie podľa chuti

Rastlinný olej

Postup:

Kuracie stehienka umyjeme. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame. Cibuľu opražíme na troche rastlinného oleja, pridáme mrkvu, umytú ryžu, kukuricu a premiešame.

Zmes krátko orestujeme a navrstvíme do pekáča. Zalejme vriacou vodou alebo vývarom. Nakoniec do zmesi uložíme osolené a okorenené kuracie stehienka. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 1 hodinu.

Pečené zemiaky na debrecínsky spôsob

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

4 – 5 menších cibúľ

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Sušený majorán

Červenú papriku ostrú (môžeme nahradiť sladkou)

50 ml oleja

300 g klobásy

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Rovnako ošúpeme a nakrájame aj cibuľu.

Preložíme na plech, pokvapkáme olejom a posypeme soľou a koreninami. Premiesime rukami, aby sa olej a koreniny dostali všade. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké.

Nakoniec pridáme klobásu nakrájanú na kolieska a pečieme ešte 15 – 20 minút.

 

Témy:


Pridajte svoj komentár