plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept zo Španielska: Kamarátka ma naučila takto chutne pripravovať bravčovú panenku!

Pripravte si šťavnatú bravčovú panenku so slaninkou obalenú v cestíčku.

K tomu ako príloha aromatická zeleninová omáčka a dokonalý pokrm je na stole.

 

 

Fantastický recept na bravčovú krkovičku z youtube kanála Zdrowe i smaczne przepisy.

Potrebujeme:

soľ

mleté čierne korenie

cesnakový prášok

koriander

rozmarín

900 g bravčovej panenky

8 plátkov slaniny (200 g)

100 g syra

2 cibule

rastlinný olej

múku

400 g lístkového cesta

3 strúčiky cesnaku

1 žĺtok

1 PL mlieka

sezamové semienka

Na omáčku:

1 mrkvu

2 zemiaky

1 cuketu

1 ČL soli

100 ml vody

1 cibuľu

1 papriku

2 paradajky

1 ČL mletej papriky

1 ČL kryštálového cukru

1 ČL soli

mleté čierne korenie

100 ml paradajkovej pasty

50 ml vody

2 strúčiky cesnaku

kôpor

Postup:

Tvrdú podložku posypeme soľou, čiernym korením, cesnakovým práškom, koriandrom a rozmarínom.

V korení obalíme panenku zo všetkých strán.

Mäso zabalíme do potravinovej fólie a necháme marinovať.

Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a smažíme do mäkka.

 

 

Nožom pretlačíme cesnakový strúčik, na jemno nasekáme a pridáme do panvice.

Premiešame a smažíme 3-4 minúty.

Do ďalšej panvice nalejeme olej.

Vložíme panenku a smažíme 2-3 minúty z každej strany.

 

 

Na pomúčený stôl položíme lístkové cesto.

Posypeme múkou a cesto rozvaľkáme.

 

 

Na rozvaľkané cesto poukladáme plátky slaniny.

Potom položíme bravčovú panenku.

 

 

Na vrch mäsa poukladáme vysmaženú cibuľu.

Posypeme nastrúhaným syrom a mäso zabalíme.

 

 

Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

V miske rozmiešame žĺtok s mliekom a potrieme rolku.

 

 

Posypeme sezamom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

Pečieme 40-55 minút pri teplote 200°C.

Na panvici zohrejeme olej a pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu.

 

 

Pridáme na malé kocky nakrájaný zemiak.

Dôkladne premiešame.

Ďalej pridáme na malé kocky nakrájanú cuketu.

 

 

Zmes osolíme a zamiešame.

Nalejeme vodu a premiešame.

Do ďalšej panvice nalejeme olej a pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu.

Pridáme na malé kocky nakrájanú červenú papriku.

 

 

Paradajky nakrájame na menšie kúsky.

Vložíme do panvice a zamiešame.

Nasypeme mletú papriku, cukor, soľ, čierne korenie a premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme paradajkový pretlak a zamiešame.

Nalejeme vodu a všetko spolu premiešame.

Do panvice so zeleninou nalejeme omáčku a zamiešame.

Pretlačíme cesnak, premiešame, prikryjeme a varíme 10 minút.

 

 

Lahodnú rolku posypeme kôprom a servírujeme so zeleninovou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes