Recept z reštaurácie: Toto sú NAJCHUTNEJŠIE kuracie prsia, aké som kedy pripravil!

Kuracie mäso je vďačnou surovinou, pokiaľ nemáte čas na dlhú prípravu obeda alebo večere.

U nás doma vládnu plnené kuracie rolky, ktoré sú vo vnútri šťavnaté a na povrchu chrumkavé.

 

 

Chutný recept na lahodné plnené kuracie rolky z youtube kanála Basta cucinare.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na zemiaky:

4-5 zemiakov

1 ČL mletej papriky

soľ

1/2 ČL mletého čierneho korenia

30 ml rastlinného oleja

Na mäso:

mletú červenú papriku

mleté čierne korenie

soľ

obľúbené bylinky

3 kuracie prsia

Na domácu majonézu:

 

 

100 ml rastlinného oleja

1 PL octu

1 vajce

1 ČL horčice

3 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

Na plnku:

petržlenovú vňať

150 g syra

1 strúčik cesnaku

Postup:

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na plátky.

Vložíme ich do zapekacej formy, pridáme, mletú papriku, čierne korenie a olej.

 

 

Všetko spolu dôkladne rukou premiešame.

Kuracie prsia vodorovne prekrojíme na polovicu, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.

 

 

V malej miske zmiešame soľ, mletú papriku, čierne korenie a obľúbené bylinky.

Zmesou posypeme mäso z oboch strán a votrieme rukou.

 

 

Do pohára pridáme olej, ocot, vajce, horčicu, roztlačený cesnak a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.

Na tvrdej podložke zmiešame nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a cesnak.

 

 

 

Majonézou potrieme kuracie prsia.

Pridáme plnku a mäso zrolujeme.

 

 

Rolky poukladáme do formy na zemiaky.

Vrch potrieme majonézou.

 

 

Formu vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Po uplynutí posypeme vrch kuracieho mäsa nastrúhaným syrom a pečieme ďalších 5 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po dopečení môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay