Pripravte si doma jemné, šťavnaté a neuveriteľne chutné jedlo podľa nášho jednoduchého receptu.
Skvelý spôsob, ako nakŕmiť moje deti zeleninou, keďže ju veľmi neobľubujú.
Vynikajúci recept z youtube kanála Lecker schnell na fantastické jedlo z mletého mäsa.
Potrebujeme:
1 cibuľu
1 mrkvu
rastlinný olej
1/2 strednej kapusty
600 g mletého mäsa
soľ
mleté čierne korenie
koriander
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
1 mrkvu
2 paradajky
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL kryštálového cukru
6 PL kyslej smotany
petržlenovú vňať
Postup:
Cibuľu nakrájame na kocky.
Mrkvu nastrúhame na strúhadle.
Cibuľu smažíme v rastlinnom oleji 2 minúty.
Pridáme mrkvu a smažíme ďalšie 2 minúty.
Kapustu nakrájame na tenké plátky, pridáme ju do panvice.
Premiešame a na miernom ohni dusíme 15 minút.
Zeleninovú zmes osolíme, premiešame, vložíme do misky a necháme vychladnúť.
Potom pridáme mleté mäso, soľ, čierne korenie, koriander, pretlačený cesnak a dôkladne premiešame.
Zo zmesi rukami vytvarujeme fašírky.
Poukladáme ich na podložku.
Fašírky vysmažíme do zlatista z oboch strán.
Nakrájame cibuľu a smažíme ju na oleji 2 minúty.
Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme ďalšie 2 minúty.
Do misky nastrúhame na hrubom strúhadle paradajky.
Zmes nalejeme do panvice.
Premiešame a dusíme 10 minút.
Do zmesi pridáme soľ, čierne korenie, cukor a špachtľou premiešame.
Nakoniec pridáme smotanu a všetko spolu zamiešame.
Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom a poukladáme do nej fašírky.
Na vrch natrieme pripravenú omáčku.
Dáme piecť na 35 minút pri teplote 190°C.
Po upečení ozdobíme fašírky petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: