plny-hrniec_transparent_negativ.png

Želám si, aby som tento RECEPT poznala už dávno: FANTASTICKÝ nápad z mletého mäsa, kyslej smotany a kapusty – chuť si získa každého!

Pripravte si doma jemné, šťavnaté a neuveriteľne chutné jedlo podľa nášho jednoduchého receptu.

Skvelý spôsob, ako nakŕmiť moje deti zeleninou, keďže ju veľmi neobľubujú.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Lecker schnell na fantastické jedlo z mletého mäsa.

Potrebujeme:

1 cibuľu

1 mrkvu

rastlinný olej

1/2 strednej kapusty

600 g mletého mäsa

soľ

mleté čierne korenie

koriander

2 strúčiky cesnaku

1 cibuľu

1 mrkvu

2 paradajky

soľ

mleté čierne korenie

1 ČL kryštálového cukru

6 PL kyslej smotany

petržlenovú vňať

Postup:

Cibuľu nakrájame na kocky.

Mrkvu nastrúhame na strúhadle.

Cibuľu smažíme v rastlinnom oleji 2 minúty.

 

 

Pridáme mrkvu a smažíme ďalšie 2 minúty.

Kapustu nakrájame na tenké plátky, pridáme ju do panvice.

Premiešame a na miernom ohni dusíme 15 minút.

 

 

Zeleninovú zmes osolíme, premiešame, vložíme do misky a necháme vychladnúť.

Potom pridáme mleté mäso, soľ, čierne korenie, koriander, pretlačený cesnak a dôkladne premiešame.

 

 

Zo zmesi rukami vytvarujeme fašírky.

Poukladáme ich na podložku.

Fašírky vysmažíme do zlatista z oboch strán.

 

 

Nakrájame cibuľu a smažíme ju na oleji 2 minúty.

Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme ďalšie 2 minúty.

 

 

Do misky nastrúhame na hrubom strúhadle paradajky.

Zmes nalejeme do panvice.

Premiešame a dusíme 10 minút.

 

 

Do zmesi pridáme soľ, čierne korenie, cukor a špachtľou premiešame.

Nakoniec pridáme smotanu a všetko spolu zamiešame.

 

 

Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom a poukladáme do nej fašírky.

Na vrch natrieme pripravenú omáčku.

Dáme piecť na 35 minút pri teplote 190°C.

 

 

Po upečení ozdobíme fašírky petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes