plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná domáca zmrzlina len z 2 prísad: Chutí presne tak, ako si ju pamätáme z detstva – žiadne vajcia ani stužený tuk!

Túto verziu milujem, je veľmi chutná, krémová a bez margarínu a vajec. Na tejto ruskej zmrzline fičíme celé leto. Podľa videonávodu si ju ľahko pripraví úplne každý!

Túto verziu milujem, je veľmi chutná, krémová a bez margarínu a vajec.

 

 

Na tejto ruskej zmrzline fičíme celé leto.

Podľa videonávodu si ju ľahko pripraví úplne každý.

Na prírpavu tejto zmrzliny vám stačia len 2 prísady, ak si chcete vytvoriť domácu ruskú zmrzlinu stačí, ak pridáte ešte 2 kusy tortových oblátok!

Potrebujeme:

200 ml kondenzovaného mlieka

500 ml smotany na šľahanie 33%

Postup:

Smotanu aj metličky šľahača je potrebné pred prípravou dobre vychladiť.

 

 

Dajte ich teda aspoň na 15 minút do mrazáku – aj s miskou na šľahanie.

Potom klasicky zo šľahačky ušľaháme šľahačku.

Následne do nej postupne všľaháme po častiach aj kondenzované mlieko.

 

 

Na dno plastovej misky uložíme jednu tortovú oblátku.

Navrstvíme zmrzlinu a prikryjeme druhou oblátkou.

Dáme do mrazničky.

 

 

Necháme stuhnúť tak, aby sa zmrzlina dala dobre krájať.

Môžeme plniť aj do kornútkov, alebo zmraziť aj bez oplátky, len ako čistú smotanovú zmrzlinu.

Vyskúšajte aj LUXUSNÚ zmrzlinu bez cukru a smotany

Zdravý a jednoduchý recept na domácu ovocnú zmrzlinu pripravenú z pár bežných surovín.

Odteraz už nebudete musieť hľadať najbližší stánok so zmrzlinou – pripravíte si ju priamo doma.

 

 

Jednoduchý recept na úžasnú domácu zmrzlinu z youtube kanála Vargasavour Recipes.

Potrebujeme:

Na zmrzlinu:

6 banánov

250 g jahôd

3 PL medu

2 PL kakaového prášku

Voliteľné:

Na pudingový dezert:

650 ml mlieka

4 žĺtky

125 g kryštálového cukru (1/2 šálky)

50 g kukuričného škrobu

2 ČL vanilkového extraktu

30 g masla

350 g smotany na šľahanie

2 PL práškového cukru

zrelé banány

sušienky

50 g vlašských orechov

Postup:

Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Vložíme do uzatvárateľného vrecka a zamrazíme v mrazničke.

 

 

Z jahôd odstránime stonky a prekrojíme na polovicu.

Vložíme ich do uzatvárateľného plastového vrecka a zamrazíme.

 

 

Do nádoby z mixéra pridáme zamrazené kúsky banánov.

Pridáme med a rozmixujeme.

 

 

Krém nanesieme do formy.

Do nádoby pridáme mrazené banány, jahody, med a rozmixujeme.

 

 

Jahodový krém nanesieme do nádoby s jahodovým krémom.

Do nádoby pridáme mrazený banán, kakao, med a rozšľaháme.

 

 

Kakaový krém vložíme do formy.

Formu vložíme do mrazničky.

 

 

Pripravíme si pudingový dezert: do rajnice na sporáku nalejeme mlieko.

Do samostatnej misky pridáme žĺtky, cukor a metličkou vymiešame krém.

 

 

Do menšej misky pridáme škrob, trochu mlieka a dôkladne vymiešame.

Škrob nalejeme do žĺtkovej zmesi.

 

 

Pridáme vanilkový extrakt a dobre vymiešame.

Uvarené mlieko nalejeme do misky so zmesou a premiešame.

 

 

Potom zmes nalejeme späť do rajnice.

Za stáleho miešania varíme na miernom až strednom ohni, kým zmes nezhustne.

 

 

Rajnicu zložíme zo sporáku.

Do horúceho pudingu pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Puding prelejeme do misky, prekryjeme fóliou, necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky.

Do hlbokej misky nalejeme smotanu, pridáme cukor a metličkou vyšľaháme krém.

 

 

Šľahačku postupne vmiešame do vychladnutého pudingu.

Časť pudingu prelejeme do pohárov a pridáme nakrájaný banán.

 

 

Ďalej pridáme nalámané sušienky a nasekané orechy.

Nakoniec pridáme vrstvu pudingu a nasekaných orechov.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes