Tento veľmi praktický a chutný recept na tekvicové šišky by ste rozhodne mali vyskúšať.
Najchutnejšie šišky, aké som kedy pripravoval a jedol.
Fantastický recept na jemné domáce šišky z youtube kanála Nefis Sanal Lezzetler.
Potrebujeme:
300 g tekvice
3 vajcia
120 g kryštálového cukru
140 g mlieka
2 PL olivového oleja
240 g múky
10 g prášku do pečiva
5 g vanilkového cukru
Postup:
Z tekvice odstránime stonku.
Nakrájame, odstránime jadierka, ošúpeme a nakrájame na plátky.
Plátky tekvice v sitku vložíme do hrnca, prekryjeme a na sporáku sparíme.
Potom tekvicu preložíme do taniera a roztlačíme vidličkou na kašu.
Do hlbokej misky pridáme vajcia, cukor a mixérom rozšľaháme.
Ďalej pridáme mlieko, tekvicovú kašu, olej a trochu vyšľaháme.
Potom nasypeme múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a pri nízkej rýchlosti šľaháme, kým nevznikne homogénna zmes.
V panvici zohrejeme veľké množstvo oleja.
Malú naberačku ponoríme do oleja a olej vylejeme.
Potom cesto nalejeme do naberačky, naberačku ponoríme do oleja a cesto vyklopíme (viď video).
Šišky smažíme z oboch strán do zlatista.
Hotové šišky poukladáme do taniera vystlaného papierovou utierkou.
V menšej miske rozpustíme bielu čokoládu.
V čokoláde namočíme šišky a odložíme ich na 10 minút do chladničky.
Po vybratí z chladničky urobíme pomocou vrecka s tmavou čokoládou na šiškách rôzne vzory.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/qlbdVr3-8hQ