plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept od mojej 60 ročnej babičky: Rýchle, jednoduché a chutné šišky – dezerty už nekupujem!

Tento veľmi praktický a chutný recept na tekvicové šišky by ste rozhodne mali vyskúšať.

Najchutnejšie šišky, aké som kedy pripravoval a jedol.

 

 

Fantastický recept na jemné domáce šišky z youtube kanála Nefis Sanal Lezzetler.

Potrebujeme:

300 g tekvice

3 vajcia

120 g kryštálového cukru

140 g mlieka

2 PL olivového oleja

240 g múky

10 g prášku do pečiva

5 g vanilkového cukru

Postup:

 

 

Z tekvice odstránime stonku.

Nakrájame, odstránime jadierka, ošúpeme a nakrájame na plátky.

 

 

Plátky tekvice v sitku vložíme do hrnca, prekryjeme a na sporáku sparíme.

Potom tekvicu preložíme do taniera a roztlačíme vidličkou na kašu.

 

 

Do hlbokej misky pridáme vajcia, cukor a mixérom rozšľaháme.

Ďalej pridáme mlieko, tekvicovú kašu, olej a trochu vyšľaháme.

 

 

Potom nasypeme múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a pri nízkej rýchlosti šľaháme, kým nevznikne homogénna zmes.

V panvici zohrejeme veľké množstvo oleja.

 

 

Malú naberačku ponoríme do oleja a olej vylejeme.

Potom cesto nalejeme do naberačky, naberačku ponoríme do oleja a cesto vyklopíme (viď video).

 

 

Šišky smažíme z oboch strán do zlatista.

Hotové šišky poukladáme do taniera vystlaného papierovou utierkou.

 

 

V menšej miske rozpustíme bielu čokoládu.

V čokoláde namočíme šišky a odložíme ich na 10 minút do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky urobíme pomocou vrecka s tmavou čokoládou na šiškách rôzne vzory.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes