plny-hrniec_transparent_negativ.png

Milujú ich malí aj veľkí a je to univerzálny dezert: Palacinky však môžu chutiť ešte lepšie, ak poznáte tento trik!

Keď sa na stole objavia palacinky, vyčarujú úsmev všetkým zúčastneným.

Tento obľúbený pokrm chutí dobre na sladko, aj na slano.

 

 

Práve  preto sa objavuje na jedálničku v takmer každej rodine.

Hoci sa palacinky javia ako jednoduché jedlo, ktoré si nevyžaduje žiadne odborné znalosti.

Poznáme triky vďaka ktorým budú chutiť ešte lepšie. 

 

 

Naučte sa ich s nami vďaka portálu smakosze a vaše palacinky budú najlepšie v širokom okolí!

Dokonalé palacinky by mali byť tenké, lahodné a pružné – aby sa dali jednoducho naplniť plnkou a podávať s vašimi obľúbenými príchuťami.

Základné pravidlo pri príprave cesta

Veľa ľudí sa pri príprave palaciniek riadi pravidlom, že všetky suroviny stačí dať do misky a zmiešať spolu.

Bohužiaľ, táto metóda má niekoľko nevýhod, ktorým je lepšie sa vyhnúť.

Rozhodujúce je správne poradie surovín. 

Ak totiž všetko naraz zmiešate, múka sa zhlukne, následkom čoho sa vytvoria hrudky a palacinky nebudú mať jemnú kompaktnú konzistenciu.

Väčšina ľudí zaobchádza s palacinkovým cestom ako s bežným cestom na pečenie a mokré ingrediencie pridáva k suchým, ktoré sú už v miske.

V skutočnosti by ste to však mali robiť inak. 

Vyvarujte sa tiež opekaniu palaciniek na príliš veľkom množstve oleja.

Budú tak ťažké a zbytočne mastné.

 

 

Postup krok za krokom

Na začiatku by sme mali do misky rozbiť vajíčka, pridať mlieko a vodu (najlepšie perlivú, ktorá dodá palacinkám extra ľahkosť).

Tieto suroviny miešame, kým sa úplne nespoja. 

 

 

Následne môžeme postupne pridávať múku, avšak mala by byť preosiata.

Tak získame cesto bez jedinej hrudky.

Za zmienku stojí aj pridanie štipky soli.

Oplatí sa do cesta pridať aj trochu rastlinného oleja, pretože potom ich už stačí opekať na suchej panvici a neprilepia sa.

 

 

Vymiešané palacinkové cesto necháme stáť 30 minút. 

Po uplynutí tejto doby si rozhorúčime panvicu a cesto rovnomerne nalejeme po jej povrchu.

 

 

Opekáme krátko z oboch strán, dávame pozor, aby sa nespálili.

Teraz ich stačí už len naplniť obľúbenou plnkou, či už máte radi tvaroh, džem, čokoládu a pod. 

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes