plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na výborný a rýchly koláčik s mascarpone: Chuť je viac než geniálna!

Naša čokoládová torta s mascarpone krémom je veľmi jednoduchá na prípravu.

Nemusíte sa báť, že by sa niečo pokazilo, pretože tento recept funguje dokonale pre každého.

 

 

Vynikajúci recept na krémový čokoládový dezert z portálu newscafe.

Potrebujeme:

240 g pšeničnej tortovej múky

150 g + 130 g kryštálového cukru

160 g rastlinného oleja

125 ml vody

3 PL kakaa

5 veľkých vajec

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL sódy bikarbóny

Na krém:

 

 

500 g mascarpone

400 g smotany na šľahanie

1 balenie vanilkového cukru

4 PL práškového cukru

2 balenia fixačného krému

Na čokoládovú polevu:

100 g tmavej čokolády

50 g mliečnej čokolády

110 g smotany na šľahanie

Postup:

Do hrnca nalejeme olej.

Pridáme vodu.

Potom pridáme 3 vrchovaté polievkové lyžice kakaa.

 

 

Nakoniec pridáme 150 g cukru.

Premiešame.

Varíme, kým sa ingrediencie úplne nerozpustia.

 

 

Potom necháme vychladnúť.

Do misky nasypeme 130 g cukru.

Pridáme vajcia.

Všetko šľaháme mixérom pri vysokej rýchlosti, kým sa cukor nerozpustí.

Výsledkom by mala byť nadýchaná hmota.

Kakaovú zmes pridáme do vyšľahanej vaječnej hmoty.

 

 

Jemne premiešame.

Múku preosejeme s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.

Potom múku postupne pridávame do zmesi.

 

 

Jemne miešame, kým sa suroviny nespoja.

Pripravené cesto nalejeme do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 180°C cca jednu hodinu.

Po upečení vychladnuté cesto rozrežeme na dve rovnaké vrstvy a jednu z nich necháme v tortovej forme.

Druhú vrstvu odložíme.

 

 

Pripravíme si krém z mascarpone.

Všetky ingrediencie potrebné na prípravu krému vložíme do misky.

Smotana aj mascarpone musia byť dobre vychladnuté.

 

 

Všetko dôkladne vyšľaháme mixérom, pričom začneme na nízkej rýchlosti a potom ju postupne zvyšujeme na najvyššiu.

Šľaháme, kým krém nie je tuhý.

Hotový krém rozotrieme na cesto vo forme a prikryjeme ďalším cestom.

 

 

Formu s tortou vložíme do chladničky.

Do hrnca nalejeme smotanu.

Privedieme ju do varu a odstavíme zo sporáka.

 

 

Do horúcej smotany pridáme kocky tmavej a mliečnej čokolády.

Všetko miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Odstavíme na chvíľu, aby sa znížila teplota.

 

 

Koláč polejeme pripravenou polevou, necháme stuhnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes