plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci sa ma pýtali, čo som spravila s tou ryžou, že je tak výborná: Dajte ju variť TAKTO, rozdiel v chuti je ohromný!

Moja rodina miluje túto ryžovú prílohu podľa stránky napadovy.blog a mizne z taniera ako prvá. Je naozaj chutná a voňavá a to všetko vďaka tomuto receptu. Chuť je ovplyvnená aj použitým korením.

Potrebujeme:

1 a 1/2 šálky dlhozrnnej ryže

pár strúčikov cesnaku

3 PL rastlinného oleja

1/3 ČL kurkumy

1/2 ČL soli

1 ČL provensálskych bylín

1 ČL červenej papriky

pár štipiek čierneho mletého korenia

2 poháre horúcej vody

Postup:

Ryžu si najskôr dobre prepláchnite studenou tečúcou vodou. Oplachujte ju, kým voda neostane číra.

Do hrnca nalejte trochu oleja a dajte na stredný ohrev.

Kým sa vám olej rozohreje, ošúpte si cesnak, nakrájajte ho na tenké plátky a vložte do rozpáleného oleja. Smažte do svetlohneda. 

Dávajte pozor, aby vám cesnak neprihorel, pretože tak získa horkastú chuť.

Opečený cesnak odstráňte z panvice……dal oleju potrebnú arómu a viac nie je potrebný. Na olej preložte prepláchnutú ryžu a opekajte na miernom ohni asi 3-4 minúty za občasného miešania.

Potom podľa potreby pridajte soľ, všetky koreniny a bylinky.

Dobre premiešajte, aby sa uvoľnili všetky chute a opražte ryžu ešte asi 4 – 5 minút. Potom ju zalejte dvoma pohármi vriacej vody a oheň stiahnite na minimum. Neprikrývajte pokrievkou.

Až keď ryža absorbuje všetku vodu, prikryte ju pokrievkou. Varte ešte niekoľko minút, kým nie je dostatočne mäkká.

Podávajte k akémukoľvek mäsu, chutí luxusne.

Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes