plny-hrniec_transparent_negativ.png

KAPUSTA na zimu do pohárov: Už si ho nikdy v obchode nekúpite!

Lieči prechladnutie, posilňuje imunitu a chutí úžasne – kyslú kapustu miluje asi každý z nás.

Výhody kyslej kapusty sú oceňované už po stáročia – spočiatku to bol spôsob uchovania tejto zeleniny na zimu a dnes je kyslá kapusta súčasťou mnohých jedál.

 

 

Jednoduchý recept na kyslú kapustu z portálu newsy.gotujmy.

Kapusta výborne chutí aj podávaná ako príloha k večeri.

Vďaka veľmi vysokému obsahu vitamínu C úžasne posilňuje imunitu a podporuje organizmus v boji proti infekciám.

 

 

Potrebujeme:

1 kg kapusty

1-2 ČL soli

Ak chcete, môžete pridať podľa chuti napr.:

strúhanú mrkvu

kyslé jablká

brusnice

slivky

 

 

Postup:

Na začiatku kapustu dôkladne umyjeme a vyčistíme.

Všetky listy s hnedými škvrnami vyhodíme.

Kapustu nasekáme na drobno.

 

 

Nezabudneme vyhodiť stonku.

Nakrájanú kapustu vložíme do nádoby.

Najskôr asi len 2-3 hrste a pevne ich pritlačíme päsťou.

 

 

Pridáme soľ.

Proces zopakujeme.

Do pohára dáme ďalšiu hrsť kapusty, premiešame a osolíme.

 

 

Kapustu pridávame, kým nebude nádoba plná.

Potom nádobu prikryjeme tanierom.

Zatlačíme na ňu a položíme ďalšiu nádobu naplnenú vodou.

 

 

Teraz musíte byť trpezliví – bude to trvať asi 2 týždne.

Každý deň nádobu otvoríme.

Vareškou premiešame kapustu.

 

 

Takto odplyníme kapustu.

Poháre s kapustou uchovávame v miestnosti, kde je teplota okolo 18-22°C.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes