plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na vyprážané fašírky, toto je najväčšia DELIKATESA z mletého mäso: Slávna VIEDENSKÁ rolka!

Máte v chladničke mleté mäsko?

 

 

Pripravte si túto roládu z mletého mäsa podľa receptu z Cookrate – Meat Recipies a máte skvelý obed alebo večeru. 

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (podľa chuti)

20 ml oleja

1 cibuľu

petržlenovú vňať

40 g strúhanky

40 g majonézy

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

bazalku

Na plnku:

 

 

100 g šunky

100 g tvrdého syra

50 g grilovacej omáčky (barbecue)

Postup:

 

 

Alobal si potrieme jemne olejom.

Do misy si vložíme mleté mäso (môžu byť aj dva druhy).

Pridáme olej, nadrobno pokrájanú cibuľu, strúhanku, čierne korenie, bazalku, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, majonézu.

Všetko dobre premiešame. 

 

 

Mäsovú zmes navrstvíme na alobal a rozotrieme do rovnomerného obdĺžnika.

Pripravíme si plnku, na ktorú si na kocky nakrájame šunku.

Zmiešame ju s nahrubo postrúhaným tvrdým syrom.

Navrstvíme navrch mletého mäsa, zrolujeme. 

A zabalíme do alobalu. 

 

 

Zabalenú rolku uložíme na plech.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 50 minút. 

Po uplynutí tejto doby roládu vyberieme z rúry.

Potrieme grilovacou omáčkou.

 

 

A dáme piecť ešte na 10 minút pri teplote 180 °C. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

BONUS

Potrebujeme:

5 vajec

250 g majonézy

350 g tvrdého syra

1 cibuľu

500 g mletého mäsa

1/2 ČL soli

Postup:

 

 

Vajcia si v miske vymiešame s majonézou, pridáme strúhaný syr a dobre premiešame.

Hmotu nalejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút. 

Medzitým si zmiešame mleté mäso s nakrájanou cibuľou, pridáme soľ a navrstvíme na upečený plát.

Zrolujeme a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 45 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes