plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na turecký šalát som si doniesla z dovolenky: Ohromne chutná príloha k mäsu, v chladničke vydrží čerstvý celé dni – zbláznila sa doň celá rodina!

Tento šalát som ochutnala na dovolenke, podával sa vždy ku kebabu. Šalát je svieži, veľmi chutný a pritom ľahký. Podávam ho k mäsu, ale aj na večeru s obyčajným pečivom. Najlepšie chutí, keď ho necháte aspoň odležať v chlade. 

Tento šalát som ochutnala na dovolenke, podával sa vždy ku kebabu. Šalát je svieži, veľmi chutný a pritom ľahký. Podávam ho k mäsu, ale aj na večeru s obyčajným pečivom. Najlepšie chutí, keď ho necháte aspoň odležať v chlade.

Potrebujeme:

1 menšia hlávka červenej kapusty

2 mrkvy

1/2 zväzok kôpru

2 polievkové lyžice olivového oleja

Šťava vylisovaná z polovice citróna

štipka medu

soľ

korenie

Postup:

Nakrájajte kapustu na tenko, nastrúhajte mrkvu na strúhadle a nakrájajte nadrobno kôpor. Zeleninu zmiešajte s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Šalát podľa chuti ochutíme medom, soľou a korením. Dobre premiešame a necháme odležať. Šalát sme na dovolenke jedávali hlavne s kebabom, ale vynikajúci je aj s každým iným druhom mäsa. Ak chcete šalát trochu ozvláštniť, pridajte doň pár vlašských orechov. Je to naozaj vynikajúci a úplne jednoduchý recept.

Najlepšie recepty na dnes