Tento šalát som ochutnala na dovolenke, podával sa vždy ku kebabu. Šalát je svieži, veľmi chutný a pritom ľahký. Podávam ho k mäsu, ale aj na večeru s obyčajným pečivom. Najlepšie chutí, keď ho necháte aspoň odležať v chlade.
Potrebujeme:
1 menšia hlávka červenej kapusty
2 mrkvy
1/2 zväzok kôpru
2 polievkové lyžice olivového oleja
Šťava vylisovaná z polovice citróna
štipka medu
soľ
korenie
Postup:
Nakrájajte kapustu na tenko, nastrúhajte mrkvu na strúhadle a nakrájajte nadrobno kôpor. Zeleninu zmiešajte s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Šalát podľa chuti ochutíme medom, soľou a korením. Dobre premiešame a necháme odležať. Šalát sme na dovolenke jedávali hlavne s kebabom, ale vynikajúci je aj s každým iným druhom mäsa. Ak chcete šalát trochu ozvláštniť, pridajte doň pár vlašských orechov. Je to naozaj vynikajúci a úplne jednoduchý recept.