Fantastická torta 3 FARBY, pripravená bez pečenia a bez želatíny: Na tomto recepte fičíme celý rok, tak je vynikajúci!

Neobvyklý koláč s pomarančovej šťavy, kakaom a kokosovými vločkami, pripravený podľa youtube, bez pečenia a bez želatíny, z najdostupnejších surovín. Je veľmi jemný, chutný a primerane sladký. Jednoducho sa topí v ústach!

Potrebujeme:

500 ml pomarančového džúsu (vo fľašiach alebo čerstvo vytlačený)

45 g kukuričného škrobu (4 lyžice)

220 g kr. cukru (12 lyžíc)

1 liter mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

140 g krupice (9 lyžíc)

2 lyžice kakaového prášku

2 lyžice kokosu

25 g masla (polievková lyžica)

10 g vanilkového cukru

Tortu sme pripravili v silikónovej forme, určenej na pečenie koláčov, s objemom 1,5 litra.

Ale môžete použiť akýkoľvek tvar – kovový, sklenený alebo obyčajnú misku – natrite ju ale najskôr obyčajným slnečnicovým olejom.

Postup:

Pripravte najskôr pomarančovú vrstvu: nalejte pomarančový džús do hrnca s hrubým dnom. Pridajte 50 g cukru a kukuričný škrob. Veľmi dobre premiešame, aby nezostal hrudkovitý.

Výsledná kompozícia sa varí 1 minútu od bodu varu, na miernom ohni a za stáleho miešania.

Hmota musí zhustnúť.

Získaný puding prelejte do hlbokej formy. Rovnomerne ho rozotrite.

Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Priprave mliečnu vrstvu: studené mlieko nalejte do hrnca s hrubým dnom.

Pridajte krupicu, 170 g cukru, vanilkový cukor a kokosové vločky.

Dobre premiešajte.

Zmes varte približne 1 minútu od bodu varu za stáleho miešania na miernom ohni.

Musí dostatočne zhustnúť.

Stiahnite z ohňa a pridajte  maslo. Zmiešajte.

Premiestnite polovicu výslednej formy do formy a rovnomerne ju rozložte po pomarančovej vrstve.

Do zostávajúcej zmesi pridajte kakaový prášok.

Miešajte dohladka.

Rovnomerne rozložte na bielu vrstvu.

Dezert nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, potom ho zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky najmenej na 3-4 hodiny, kým úplne nevychladne.

Následne vyberte z chladničky a tenkým nožom opatrne oddeľte od okrajov formy.

Potom ho opatrne vyklopte na tanier.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)