Neobvyklý koláč s pomarančovej šťavy, kakaom a kokosovými vločkami, pripravený podľa youtube, bez pečenia a bez želatíny, z najdostupnejších surovín. Je veľmi jemný, chutný a primerane sladký. Jednoducho sa topí v ústach!
Potrebujeme:
500 ml pomarančového džúsu (vo fľašiach alebo čerstvo vytlačený)
45 g kukuričného škrobu (4 lyžice)
220 g kr. cukru (12 lyžíc)
1 liter mlieka
140 g krupice (9 lyžíc)
2 lyžice kakaového prášku
2 lyžice kokosu
25 g masla (polievková lyžica)
10 g vanilkového cukru
Tortu sme pripravili v silikónovej forme, určenej na pečenie koláčov, s objemom 1,5 litra.
Ale môžete použiť akýkoľvek tvar – kovový, sklenený alebo obyčajnú misku – natrite ju ale najskôr obyčajným slnečnicovým olejom.
Postup:
Pripravte najskôr pomarančovú vrstvu: nalejte pomarančový džús do hrnca s hrubým dnom. Pridajte 50 g cukru a kukuričný škrob. Veľmi dobre premiešame, aby nezostal hrudkovitý.
Výsledná kompozícia sa varí 1 minútu od bodu varu, na miernom ohni a za stáleho miešania.
Hmota musí zhustnúť.
Získaný puding prelejte do hlbokej formy. Rovnomerne ho rozotrite.
Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Priprave mliečnu vrstvu: studené mlieko nalejte do hrnca s hrubým dnom.
Pridajte krupicu, 170 g cukru, vanilkový cukor a kokosové vločky.
Dobre premiešajte.
Zmes varte približne 1 minútu od bodu varu za stáleho miešania na miernom ohni.
Musí dostatočne zhustnúť.
Stiahnite z ohňa a pridajte maslo. Zmiešajte.
Premiestnite polovicu výslednej formy do formy a rovnomerne ju rozložte po pomarančovej vrstve.
Do zostávajúcej zmesi pridajte kakaový prášok.
Miešajte dohladka.
Rovnomerne rozložte na bielu vrstvu.
Dezert nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, potom ho zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky najmenej na 3-4 hodiny, kým úplne nevychladne.
Následne vyberte z chladničky a tenkým nožom opatrne oddeľte od okrajov formy.
Potom ho opatrne vyklopte na tanier.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
https://www.youtube.com/watch?v=teY6qEVvi3U