Tento dezert si už v minulosti získal popularitu a niet sa čomu čudovať.
Je to skutočný čokoládový zázrak a všetky chute k sebe dokonale ladia.
Pripravte si ho teraz aj vy a presvedčte sa o jeho výnimočnej chuti!
Postupujte podľa tohto návodu z portálu souspark a torta sa určite podarí.
Potrebujeme:
Na korpus:
6 vajec
150 g kryštálového cukru
115 g hladkej múky
25 g kakaa
40 g masla
Na krém:
1 žĺtok
20 g vody
120 g kondenzovaného mlieka
200 g masla
vanilín podľa chuti
10 g kakaa
Na polevu:
80 g čokolády
60 g masla
Na potretie:
55 g marhuľového džemu
Postup:
Žĺtky si oddelíme od bielkov a cukor si rozdelíme na 2 časti.
Žĺtky si vyšľaháme s polovicou cukru do peny a bielky si vyšľaháme s druhou polovicou cukru na tuhý sneh.
Obe hmoty zmiešame.
Teraz do hmoty zapracujeme preosiatu múku a kakao, jemne vareškou premiešame, prilejeme rozpustené, vychladnuté maslo a znovu premiešame.
Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme pri 200 °C. Cesto sledujeme a potom urobíme test špajdľou.
Korpus vyberieme z formy, ochladíme, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na 6 – 8 hodín.
Po uplynutí tejto doby si prekrojíme korpus na 3 časti a prejdeme k príprave krému.
Všetky suroviny na krém zmiešame a uvaríme hustý krém.
Vychladíme a vyšľaháme s maslom, kým nebude nadýchaný.
Korpus natrieme džemom, potom rovnomerne rozotrieme krém a priklopíme druhou časťou korpusu.
Proces vrstvenia opakujeme a nakoniec celú tortu potrieme zvyšným krémom.
Z čokolády a masla si vo vodnom kúpeli vymiešame polevu a polejeme ňou tortu.
Následne ju odložíme do chladničky na 8 hodín.
Takýto kráľovský dezert nielen že lahodne vyzerá, ale ešte lepšie chutí.
Dobrú chuť!