plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na slávnu tortu PRAHA z čias bývaného režimu: Keď ju dáte na stôl, hostia sa jej nevedia dočkať!

Tento dezert si už v minulosti získal popularitu a niet sa čomu čudovať.

Je to skutočný čokoládový zázrak a všetky chute k sebe dokonale ladia.

Pripravte si ho teraz aj vy a presvedčte sa o jeho výnimočnej chuti!

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z portálu souspark a torta sa určite podarí. 

Potrebujeme:

Na korpus:

6 vajec

150 g kryštálového cukru

115 g hladkej múky

25 g kakaa

40 g masla

Na krém:

1 žĺtok

20 g vody

120 g kondenzovaného mlieka

200 g masla

vanilín podľa chuti

10 g kakaa

Na polevu:

80 g čokolády

60 g masla

Na potretie:

55 g marhuľového džemu

Postup:

Žĺtky si oddelíme od bielkov a cukor si rozdelíme na 2 časti. 

Žĺtky si vyšľaháme s polovicou cukru do peny a bielky si vyšľaháme s druhou polovicou cukru na tuhý sneh.

Obe hmoty zmiešame. 

 

 

Teraz do hmoty zapracujeme preosiatu múku a kakao, jemne vareškou premiešame, prilejeme rozpustené, vychladnuté maslo a znovu premiešame.

 

 

Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme pri 200 °C. Cesto sledujeme a potom urobíme test špajdľou. 

Korpus vyberieme z formy, ochladíme, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na 6 – 8 hodín. 

Po uplynutí tejto doby si prekrojíme korpus na 3 časti a prejdeme k príprave krému. 

Všetky suroviny na krém zmiešame a uvaríme hustý krém.

Vychladíme a vyšľaháme s maslom, kým nebude nadýchaný. 

 

 

Korpus natrieme džemom, potom rovnomerne rozotrieme krém a priklopíme druhou časťou korpusu.

Proces vrstvenia opakujeme a nakoniec celú tortu potrieme zvyšným krémom.

Z čokolády a masla si vo vodnom kúpeli vymiešame polevu a polejeme ňou tortu.

 

 

Následne ju odložíme do chladničky na 8 hodín. 

Takýto kráľovský dezert nielen že lahodne vyzerá, ale ešte lepšie chutí.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes