Roztopený chlebík: Neskutočne chutný, rýchly a ostane mäkučký celé dni!

Domáci chlebík s chrumkavou kôrkou a jemnulinkou striedkou, mäkučký ostane niekoľko dní. Dnes sme vám priniesli recept na domáce chlieb, ktorý môžete vyrobiť z najjednoduchších surovín. Na meranie prísad používame hrnček s objemom 2,5 dl.

Potrebujeme:

  • 1 hrnček teplej vody,
  • 1/4 šálky mlieka,
  • 3 lyžice slnečnicového oleja,
  • 0,5 lyžičky kr. cukru,
  • 0,5 lyžičky soli,
  • 1,5 lyžičky sušené kvasnice,
  • 3 hrnčeky hl. múky.

Postup:

Cukor a kvasnice rozpustíme v teplom mlieku, pridáme teplú vodu a premiešame. Následne pridáme olej, preosiatu múku, soľ a spracujeme jednotné cesto. Cieľom je získať jemné, mierne lepivé cesto. Misku vymažeme olejom a navrstvíme do nej cesto, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu. Maslo misa z oleja, pridajte cesto, prikryjeme utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste po dobu 1 hodiny. Potom cesto preložíme do sklenej misy a necháme ešte 30 minút podkysnúť. Potom vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov  asi 40 minút. Do rúry spolu s miskou s chlebom vložíme aj malú misku s vodou. Keď je chlebík upečený, vyberieme z rúry a potrieme trochou teplej vody a prikryjeme – necháme vychladnúť a môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)