plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusné plnené šišky, ktoré sa na 100% vydaria:Keď ich dám na stôl, na ostatné dezerty sa v momente zabudne!

Tieto šišky tromfnú hocijaký zákusok.

Ak sa vám nechce robiť veterníky, alebo iné zložité zákusky, skúste toto.

 

 

Tieto šišky z majonézy som sa naučila robiť počas práce v cukrárni, chutia skutočne miliónovo.

Keď ich vylepšíte vanilkovým krémom, šľahačkou a ovocím, tromfnú hocijaký zákusok.

 

 

Šišky môžete naplniť aj maslovým krémom, Nutellou, alebo len šľahačkou a ovocím.

Akákoľvek varianta je vynikajúca.

V lete je výborný nápad naplniť ich zmrzlinou :-).

Potrebujeme:

 

 

500 g hl. múky

100 g majonézy

3 žĺtky

250 ml mlieka

30 g droždia

2 lyžice cukru

2 lyžice rumu

2 lyžice oleja

soľ

olej na vyprážanie

Krém:

 

 

1 bal. zlatého klasu

500 ml mlieka

1 smotanu na šľahanie

Jahody alebo iné ovocie nakrájané na kúsky

Voliteľné:

Nutella

Maslový krém

Zmrzlina

Postup:

 

 

Urobíme kvások z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia.

Do misy preosejeme múku.

Majonézu zmiešame so žĺtkami, cukrom a olejom.

 

 

Pridáme k múke, osolíme, všetko spojíme.

Vymiešame hladké cesto.

Necháme v teple vykysnúť.

 

 

Z vykysnutého cesta lyžicu odoberáme kúsky, z ktorých urobíme guličku.

A necháme ešte 15 minút kysnúť.

Smažíme dozlatista v dobre rozpálenom oleji.

 

 

Vychladnuté šišky rozkrojíme v polovici a naplníme pomocou cukrárskeho vrecka.

Nasjkôr puding, potom kúsky jahôd a nakoniec šľahačka.

 

 

Nakoniec pocukrujeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes