plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárny RECEPT na plačúcu tortu: Chutnejšiu piškótu s krémom som nejedla, 30 minút a najlepší dezert pod slnkom!

Táto torta sa hodí na bežné aj slávnostné príležitosti, je vynikajúca a rýchlo pripravená.

Fantastický dezert, ktorý má názov Plačúca torta, názov je odvodený od šťavnatej piškóty, ktorá je preliata horúcim kakaom a je vďaka tomu fantasticky šťavnatá.

 

 

Vynikajúci recept z youtube.

Potrebujeme:

80 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

140 g hl. múky

1 bal. prášku do pečiva

10g kakaa

60 ml oleja

60 ml mlieka

2 vajcia

Na máčanie:

 

80 g mlieka

1 lyžička kakaa

Krém:

250 g mascarpone

80 g kr. cukru

400 ml smotany na šľahanie

2 vrecúška vanilkového cukru

Čokoládová poleva:

200 ml smotany na šľahanie

100 g čokolády

Postup:

Na piškótu si vyšľaháme vajcia s múkou do peny.

 

 

Pridáme mlieko, olej a vymiešame.

Nakoniec do zmesi vmiešame  preosiate sypké prísady.

Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.

 

 

V horúcom mlieku rozmiešame kakao.

Popicháme piškótu a prelejeme kakaom.

Necháme vychladnúť.

Vyšľaháme si šľahačku s mascarpone a cukrami.

Akonáhle navrstvíte šľahačku na korpus, držte ju 10 minút v chlade pri príprave polevy.

 

 

Polevu pripravíme tak, že čokoládu nalámeme.

Rozpustíme v horúcej smotane.

potom šľahačku polejete čokoládovou polevou.

Koláč vložte na 4 hodiny do chladničky.

 

 

Necháme stuhnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes