Pripravte si doma legendárne maďarské jedlo, ktoré sa teší všeobecnej obľube nielen v našich končinách.
Keď som recept pripravoval prvýkrát, tak sme si ho okamžite zamilovali.
Nenáročný recept z youtube kanála Recepty bez brepty na lahodný obed.
Potrebujeme:
cibuľu
100 g slaniny
150 g nakladaných uhoriek
100 g šunky
4 strúčiky cesnaku
800 g bravčového mäsa (krkovička,karé)
soľ
mleté čierne korenie
100 g paradajkovej omáčky
100 ml čierneho piva
Postup:
Do malých misiek naukladáme nakrájanú cibuľu, slaninu, uhorky a šunku.
Do poslednej misky vložíme na drobno nakrájaný cesnak.
Bravčové mäso nakrájame na tenké plátky.
Ja odporúčam krkovičku, mäsko je šťavnaté.
Posypeme ho soľou a mletým korením.
V hrnci do zlatista vysmažíme slaninu.
Pridáme cibuľu a premiešame.
Postupne pridáme cesnak, pretlak a dobre premiešame.
Do hrnca vložíme mäso, zamiešame a restujeme na tuk.
Potom pridáme čierne pivo a za miešania varíme minimálne 5 minút.
Nalejeme vodu, prekryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia mäsa.
Pridáme uhorku, šunku, podlejeme vodou (100 ml), prekryjeme a varíme 10 minút.
Tokáň servírujeme s oblohou podľa vlastnej chuti (ryža, zemiaky, knedľa, chlieb, cestoviny…).
Dobrú chuť!
Video návod: