plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na pivovarskú krkovičku: Úžasné jedlo na každú príležitosť!

Pripravte si doma legendárne maďarské jedlo, ktoré sa teší všeobecnej obľube nielen v našich končinách.

Keď som recept pripravoval prvýkrát, tak sme si ho okamžite zamilovali.

 

 

Nenáročný recept z youtube kanála Recepty bez brepty na lahodný obed.

Potrebujeme:

cibuľu

100 g slaniny

150 g nakladaných uhoriek

100 g šunky

4 strúčiky cesnaku

800 g bravčového mäsa (krkovička,karé)

soľ

mleté čierne korenie

100 g paradajkovej omáčky

100 ml čierneho piva

Postup:

Do malých misiek naukladáme nakrájanú cibuľu, slaninu, uhorky a šunku.

Do poslednej misky vložíme na drobno nakrájaný cesnak.

 

 

Bravčové mäso nakrájame na tenké plátky.

Ja odporúčam krkovičku, mäsko je šťavnaté.

Posypeme ho soľou a mletým korením.

 

 

V hrnci do zlatista vysmažíme slaninu.

Pridáme cibuľu a premiešame.

 

 

Postupne pridáme cesnak, pretlak a dobre premiešame.

Do hrnca vložíme mäso, zamiešame a restujeme na tuk.

 

Potom pridáme čierne pivo a za miešania varíme minimálne 5 minút.

Nalejeme vodu, prekryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia mäsa.

 

 

Pridáme uhorku, šunku, podlejeme vodou (100 ml), prekryjeme a varíme 10 minút.

Tokáň servírujeme s oblohou podľa vlastnej chuti (ryža, zemiaky, knedľa, chlieb, cestoviny…).

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes