plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na palacinky, s ktorým sa vždy PERFEKTNE vydaria: Trik s MASLOM ich neskutočne zjemní

Vydarené palacinky sú nielen skvelým nápadom na raňajky, ale aj základom mnohých chutných jedál, akými sú napríklad krokety.

 

 

Ich vyprážanie je však často veľkou výzvou najmä pre začínajúcich kuchárov.

Vysvetľujeme krok za krokom, ako pripraviť dokonalé palacinky.

 

 

Palacinky sú jedným z najjednoduchších múčnych jedál, ktoré vyprážame na panvici.

Hotové palacinky môžeme podávať s práškovým cukrom, džemom, čokoládou, ale aj na slano – so špenátovou či mäsovou plnkou.

V prípade tohoto jedla sme obmedzení len vlastnou fantáziou a vkusom.

Aby boli palacinky dokonale mäkké a elastické, stačí použiť trik s rozpusteným maslom.

Vďaka nemu nebudeme musieť ani vymastiť panvicu.

 

 

Potrebujeme:

1 šálku mlieka

1 šálku perlivej vody

1,5 – 2 šálky hladkej múky

3 lyžice rozpusteného masla

2 vajcia

štipka soli

ďalej:

 

 

džem

šľahačka

mandlové lupienky

agave sirup

Postup:

 

 

Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.

Vo veľkej mise rozšľaháme vajíčka so štipkou soli.

 

 

K vajíčkam pridáme múku, vodu a mlieko.

Dôkladne premiešame.

 

 

Potom prilejeme rozpustené maslo.

Cesto by malo mať konzistenciu riedkeho krému.

 

 

Predhrejte panvicu.

Nalejte časť cesta a jemne ho uhlaďte lyžičkou.

 

 

Nebojte sa, ak sa prvá palacinka nepodarí.

Vyprážame z oboch strán dozlatista.

 

 

Podávame s náplňou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes