Obľúbené KINDER Pingui už v obchode nekupujeme: Podľa tohto receptu si tieto skvelé rezy pripravíte hravo aj doma!

Z týchto rezov podľa receptu z youtube sú deti nadšené. Chutia úplne ako obľúbené Kinder Pingui a príprava je veľmi jednoduchá!

Potrebujeme:

Na základ:

6 vajec

250 g kryštálového cukru

250 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g hladkej múky

20 g kypriaceho prášku

80 g kakaa

rozmer plechu 32 x 42 cm

Na krém:

500 g jemného tvarohu

100 ml mlieka

10 g vanilkového cukru

10 ml citrónovej šťavy

200 g práškového cukru

250 g šľahačkovej smotany

Na čokoládovú polevu:

240 g čokolády

150 ml šľahačkovej smotany

50 g masla

Postup:

Do misy si rozbijeme všetky vajcia, pridáme cukor a vyšľaháme do peny.

Nalejeme mlieko a v samostatnej miske si zmiešame múku s kakaom a kypriacim práškom. 

Túto suchú zmes po častiach zašľaháme do vajíčkovej peny.

Hmotu nalejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C. 

Upečený plát prekrojíme na polovicu. 

Jeden plát položíme na spodok nastaviteľnej hranatej formy a prejdeme k príprave krému. 

Jemný tvaroh si vyšľaháme s práškovým cukrom, mliekom, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou.

Po častiach pridáme vyšľahanú šľahačku a zapracujeme do tvarohovej hmoty. 

Polovicu vzniknutého krému navrstvíme na spodný plát a rozotrieme dohladka.

Odložíme do chladničky na 30 minút a medzitým si pripravíme čokoládovú polevu.

Nalámanú čokoládu si vložíme do misky, pridáme maslo, zalejeme šľahačkovou smotanou a metličkou vyšľaháme vo vodnom kúpeli na kompaktnú polevu. 

TIP: Ak chcete, môžete si polevu pripraviť aj v mikrovlnnej rúre.

Stačí vložiť na 2 minúty, nechať rozpustiť a vyšľahať metličkou. 

Celý vrch dezertu polejeme polovicou polevy, uhladíme a odložíme do chladničky na ďalších 30 minút. 

Následne navrstvíme a rozotrieme zvyšok krému, priklopíme druhým plátom upečeného cesta a znovu odložíme do chladničky na 30 minút. 

Formu dáme po stuhnutí dezertu dolu a vrchný plát polejeme zvyšnou polevou.

Rozotrieme, naposledy odložíme do chladničky na 30 minút a dezert je pripravený.

Teraz stačí už len nakrájať a môžeme servírovať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: