Toto je stokrát lepšie ako klasika zo stuženého tuku a vajec: Recept na najlepšiu ruskú zmrzku len z 2 prísad!

Túto verziu milujem, je veľmi chutná, krémová a bez margarínu a vajec. Na tejto ruskej zmrzline fičíme celé leto. Podľa videonávodu si ju ľahko pripraví úplne každý!

Túto verziu milujem, je veľmi chutná, krémová a bez margarínu a vajec. Na tejto ruskej zmrzline fičíme celé leto. Podľa videonávodu si ju ľahko pripraví úplne každý!

Potrebujeme:

200 ml kondenzovaného mlieka

500 ml smotany na šľahanie 33%

tortové oblátky – voliteľné

Postup:

Smotanu aj metličky šľahača je potrebné pred prírpavou dobre vychaldiť. Dajte ich teda aspoň na 15 minút do mrazáka – aj s miskou na šľahanie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potom klasicky zo šľahačky ušľaháme šľahačku a potom do nej postupne všľaháme po častiach aj kondenzované mlieko. Na dno plastovej misky uložíme jednu tortovú oblátku, navrstvíme zmrzlinu a prikryjeme druhou oblátkou. Dáme do mrazničky a necháme stuhnúť tak, aby sa zmrzlina dala dobre krájať. Môžeme plniť aj do kornútkov, alebo zmraziť aj bez oplátky, len ako čistú smotanovú zmrzlinu.

zdroj: youtube