plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná domáca zmrzlina len z 2 prísad: Chutí presne tak, ako si ju pamätáme z detstva – žiadne vajcia ani stužený tuk!

Túto verziu milujem, je veľmi chutná, krémová a bez margarínu a vajec. Na tejto ruskej zmrzline fičíme celé leto. Podľa videonávodu si ju ľahko pripraví úplne každý!

Túto verziu milujem, je veľmi chutná, krémová a bez margarínu a vajec. Na tejto ruskej zmrzline fičíme celé leto. Podľa videonávodu si ju ľahko pripraví úplne každý. Na prírpavu tejto zmrzliny vám stačia len 2 prísady, ak si chcete vytvoriť domácu ruskú zmrzlinu stačí, ak pridáte ešte 2 kusy tortových oblátok!

Potrebujeme:

200 ml kondenzovaného mlieka

500 ml smotany na šľahanie 33%

Postup:

Smotanu aj metličky šľahača je potrebné pred prípravou dobre vychladiť. Dajte ich teda aspoň na 15 minút do mrazáku – aj s miskou na šľahanie.

Potom klasicky zo šľahačky ušľaháme šľahačku a potom do nej postupne všľaháme po častiach aj kondenzované mlieko. Na dno plastovej misky uložíme jednu tortovú oblátku, navrstvíme zmrzlinu a prikryjeme druhou oblátkou. Dáme do mrazničky a necháme stuhnúť tak, aby sa zmrzlina dala dobre krájať. Môžeme plniť aj do kornútkov, alebo zmraziť aj bez oplátky, len ako čistú smotanovú zmrzlinu.

zdroj: youtube

Najlepšie recepty na dnes