plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiaden stužený tuk ani olej: Recept na najlepšiu čokoládovú polevu od vychýrenej cukrárky, neláme sa a vydarí sa každému!

Naša pani cukrárka je skutočne génius, jej torty, zákusky a pečivo sú neskutočné. Môžete do nej dobrôtky len namáčať, alebo ak robíte napríklad tortu, jednoducho prelejte cez vrch. Poleva je fantastická a vôbec sa neláme. Ja nie som veľmi zdatná cukrárka, ale táto sa mi vždy podarí a je skvelá. A najlepšie je, že žiaden stužený tuk ani olej na jej prípravu nepotrebujete. Všetko je len o dvoch prísadách.

Potrebujeme:

250 ml smotany na šľahanie

250 g čokolády (ja používam peniažteky, alebo klasickú tabuľkovú)

Postup:

Šľahačku si nalejeme do hrnca a zahrievame. Keď je horúca, pridáme čokoládu a miešame. Keď sa začnú tvoriť bublinky odstavíme, nevaríme! Zmes necháme vychladnúť a polievame zákusky, torty, alebo namáčame vianočné pečivo. Poleva je výborná, odporúčam!

Drahomíra V.

Najlepšie recepty na dnes