plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je vzácnosť: Úžasné buchty zo škôlky, priamo od pani kuchárky – tak úžasné, že ich deti pýtajú aj doma!

Parádny recept na buchty od pani kuchárky zo škôlky. Cesto je výborné aj na iné pečivo.

Potrebujeme:

Kvások:

1 kocka droždia

0,25 l teplého mlieka

2 lyžice cukru

Cesto:

1 kg polohrubá múka

0,5 l mlieko

125 g rozpustené maslo

1 ks vajce

3 lyžice cukru

štipka soľ

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások a to klasickým spôsobom. V teplom mlieku rozmelíme droždie, pridáme cukor a necháme vyjsť kvások.

Maslo zmiešame v miske s múkou, soľou, cukrom a premiešame. Pridáme aj kvások, mlieko a vajíčko. Cesto sa na začiatku miesenia dosť lepí, ale netreba sa zľaknúť, postupne získa krásnu konzistenciu a prestane lepiť.

Cesto potom posypeme múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť.

Cesto nádherne nakysne. Vyvaľkáme ho na pracovnej doske na hrúbku asi 0,5 cm., nakrájame na štvorce 10x10cm a do stredu dáme náplň.  Cesto zambalíme tak, že štvorec len preložíme a kraj stlačíme. Boky ostávajú nezlepené – nebojte sa nevytečie náplň – buchty sa k sebe pritlačia a nevytečie z nich náplň.

Buchty ukladáme vedľa seba na plech, tou zlepenou častou dolu a potrieme maslom. Pečieme na 180 asi  15 minút – podľa rúry. Po vytiahnutí ich opäť potrite maslom. Krásne narastú a po upečení sú nesmierne mäkučké.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.

Najlepšie recepty na dnes