plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto má chuť na najlepší domáci segedín, nech sa drží tohoto receptu: Inak ho už robiť nebudete!

Tradičný domáci segedín, ktorý mám naozaj rokmi overený – je vynikajúci a zakaždým chutí dokonale.

 

 

Kto hľadá skutočne výborný, overený recept, toto je on. :-)

Potrebujeme:

1,5 kg bravčové plece

1 kg kapusta kvasená

1 ks väčšia cibuľa

masť bravčová

1 lyžičku rasca drvenej

1-2 lyžice maďarskej mletej sladkej papriky

1 ks čili paprička

500 g smotana na šľahanie

2 lyžice haldkej múky na zahustenie

korenie čierne mleté

1 KL cukor

soľ

Postup:

Mäso nakrájame na kocky.

 

 

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Na masti si usmažíme cibuľku do zlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky.

Pridáme kmín, chilli papričku a soľ.

Dusíme asi 45 minút.

Medzi tým si pokrájame kapustu.

 

 

 

Kapustu pridáme k mäsu aj s mletou paprikou a dusíme do mäkka.

Na koniec pridáme smotanu.

Zahustíme mukou rozrobenou v mlieku.

 

 

Podľa potreb ,dochutíme soľou, cukrom a troškou mletého korenia (nemusí byť).

Podávame s knedľou najlepšie s domácou.

Recept na výbornú domácu knedľu

Vynikajúca knedľa, ktorú mám odskúšanú a poviem vám, že ani parená knedľa sa na ňu nechytá.

 

 

Inšpiráciu na tento postup mám od svojej tety, ktorá inak knedle nerobí už roky.

Ja som to skúsila len nedávno a môžem povedať, že výsledok tromfne aj klasickú parenú knedľu.

Vyskúšajte recept na jedinečnú varenú knedľu jemnú ako páperie.

 

 

Potrebujeme:

2 hrnčeky (250ml) múka hrubá

2 hrnčeky múka polohrubá

42g droždie

6 dcl mlieko – približne

1 vajce

2 kávové lyžičky soľ

Postup:

Z vlažného trochy mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások.

 

Do misky preosejeme múku.

Pridáme kvások,soľ vajce.

Pridáme aj ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.

 

 

Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.

Vypracujeme hladké cesto.

 

 

Necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku.

Rozdelíme na 3-4 časti.

 

 

 

Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.

Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli, po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.

 

 

 

 

Zakryjeme, stiahneme na najslabší plameň a varíme 20 minút.

Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.

Po 20 minútach je knedľa hotová.

Keď mám väčšiu knedľu tak ju varím v pekáči.

Pekáč si položím na dva horáky (oba horáky po vložení knedľe stiahnem na minimum).

 

 

Výborná k segedínu, alebo gulášu :-).

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes