Recept na najjemnejšie langoše pod slnkom: Pridajte do cesta kefír a budú fantasticky jemné, nadýchané a nenasiaknú toľko oleja!

Výborné langoše, ktoré sa nedajú prirovnať k ničomu – sú jednoducho dokonalé!

Výborné langoše, ktoré sa nedajú prirovnať k ničomu – sú jednoducho dokonalé!

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

200 ml mlieka

600 ml kefíru

50 g čerstvého droždia

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu coli

1 lyžičku cukru

Na potretie:

Olej s cesnakom

Postup:

Z mlieka, kvásku a cukru prirpavíme kvások. Ostatné suroviny zmiešame v miske a pridáme aj kvások. Pomocou šľahača s metličkami na miešanie cesta, vymiešame jednotné cesto. Cesto prikryjeme fóliou a odložíme do chaldničky, kde necháme kysnúť aspoň 24 hodín. Cesto vďaka tomu úžasne nabobtná a bude plné bubliniek.

Pomúčenými rukami odoberáme z cesta jednotlivé kúsky cesta a na doske ich ponaťahujeme na placky – langoše. Vyprážame na rozpálenom oleji – môj tip, keď smažíme z jednej strany, prikryjeme pokrievkou, langoš sa krásne nafúkne. Potom zložíme pokrievku a dosmažíme z druhej strany.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)