Recept na nadýchanú jogurtovú bublaninu od nášho fanúšika

Vynikajúca vysoká bublanina z lahodného jogurtového cesta a vášho obľúbeného ovocia. Okrem čerešní, broskýň či jabĺk, vyskúšajte napríklad aj šťavnaté hrušky. Výsledok skutočne stojí za to!

Vynikajúca vysoká bublanina z lahodného jogurtového cesta a vášho obľúbeného ovocia. Okrem čerešní, broskýň či jabĺk, vyskúšajte aj šťavnaté hrušky. Výsledok skutočne stojí za to!

Potrebujeme:

4 vajcia

300 g práškového cukru

200 ml oleja

250 – 300 ml bieleho jogurtu (môžeme nahradiť kyslou smotanou alebo mliekom)

500 g polohrubej múky

...

1 bal. prášku do pečiva

Štipku sódy bikarbóny

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom, olejom a bielym jogurtom. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Vymiešame hladké cesto.

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme cesto. Na cesto uložíme kolieska hrušiek – prípadne iné ovocie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 40 minút.

12166071_1145534732137330_1723140092_n

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Za recept ďakujeme fanúšikovi Ottovi.