plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na nedeľu nerobím kurča ani rezne ale MLETÉ MÄSO podľa slávneho receptu: Delikatesa ako vyšitá!

Domáca sekaná je typické jedlo, ktoré obľubuje väčšina z nás.

Tento lahodný pokrm si môžete vychutnať napríklad aj v kruhu priateľov a rodiny pri špeciálnej príležitosti alebo oslave.

 

 

Fantastický recept na najchutnejšiu domácu sekanú z youtube kanála zdrowe i smaczne przepisy.

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa

300 g mletého kuracieho mäsa

2 vajcia

150 g kyslej smotany

3 PL strúhanky

soľ

mleté čierne korenie

1 ČL provensálskych bylín

1 ČL korenia na mäso

1 cibuľu

rastlinný olej

1 mrkvu

petržlenovú vňať

maslo

100 g syra

kečup

sezamové semienka

Na šalát:

 

 

100 g rukoly

3 uhorky

100 g cherry paradajok

1/2 červenej cibule

1/2 papriky

soľ

mleté čierne korenie

1 PL balzamikového octu

sezamové semienka

olivový olej

Postup:

Do misky vložíme mleté bravčové mäso.

Pridáme mleté kuracie mäso.

Potom pridáme vajcia.

 

 

Do zmesi pridáme kyslú smotanu.

Nasypeme strúhanku.

Posolíme a posypeme čiernym korením.

 

 

Pridáme provensálske bylinky.

Nasypeme mäsové korenie.

Cibuľu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme olej.

Pridáme cibuľu a necháme smažiť.

Ošúpanú mrkvu na hrubo nastrúhame.

 

 

Pridáme k cibuli. Premiešame a smažíme 2-3 minúty.

Osmaženú zeleninovú zmes pridáme do misky s mäsom.

Všetko spolu rukou premiešame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Dobre zamiešame.

 

 

Zapekaciu formu vymastíme maslom.

Vložíme mäsovú zmes a rovnomerne zarovnáme.

Syr nakrájame na kocky.

 

 

Kúsky syra poukladáme na vrch mäsovej hmoty.

Potom syr zatlačíme dovnútra a prekryjeme mäsovou zmesou.

Vrch potrieme kečupom a posypeme sezamovými semienkami.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Do misky pridáme rukolu.

 

 

Z uhoriek odrežeme konce.

Prekrojíme na polovicu a nakrájame.

Pridáme do misky s rukolou. Rajčiny prekrojíme na polovicu a vložíme do misky.

Polovicu červenej cibule nakrájame na plátky a pridáme do misky.

Pridáme na kocky nakrájanú papriku.

 

 

Zeleninu osolíme a posypme čiernym korením.

Polejeme octom.

Pridáme sezam, olivový olej a dobre premiešame.

 

 

Hotovú sekanú servírujeme s osviežujúcim šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes