Toto sú najšťavnatejšie a najjemnejšie pečené kuracie stehná, ako som kedy jedol.
Kuracie mäsko servírované s lahodnými pečenými zemiakmi a čerstvým šalátom sa stane vašou najobľúbenejšou kombináciou.
Výborný recept na šťavnaté kuracie stehná z youtube kanála Es ist lecker.
Potrebujeme:
12 kuracích stehien
100 g masla
30 g pomarančovej kôry
30 g kôpru
1 strúčik cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Na zemiaky:
4 zemiaky
30 g parmezánu
20 g kyslej smotany
kôpor
Na šalát:
3 paradajky
1 uhorku
1 strúčik cesnaku
20 ml slnečnicového oleja
20 ml citrónovej šťavy
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Na začiatku nakrájame maslo na hrubšie plátky.
Na tvrdú podložku naukladáme kuracie stehná.
Nožom spravíme do mäsa zárezy.
Z oboch strán stehná posolíme a posypeme čiernym korením.
Rukou votrieme.
Potom stehná naukladáme do sklenenej zapekacej formy.
Na vrch naukladáme maslo.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme kôpor.
Na jemno strúhadle nastrúhame pomarančovú kôru.
Nastrúhanú kôru spolu s kôprom naukladáme na plátky masla.
Pridáme pretlačené cesnakové strúčiky.
Maslo roztlačíme vidličkou a rozotrieme na kuracie stehná.
Alobal potrieme slnečnicovým olejom.
Do každého alobalu jednotlivo zabalíme zemiak.
Formu aj so zemiakmi položíme na plech a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 50 minút pri teplote 200°C.
Do menšej misky pridáme na hrubo nastrúhaný parmezán.
Pridáme nasekaný kôpor, smotanu a lyžičkou premiešame.
Do samostatnej misky vložíme nakrájanú uhorku s paradajkami.
Pridáme pretlačený cesnak.
Dochutíme soľou a čiernym korením.
Potom pokvapkáme citrónovou šťavou a zamiešame.
Na opečených zemiakoch spravíme nožom zárezy.
Na vrch nanesieme syrovú omáčku a vložíme späť do rúry.
Spolu s kuracím mäsom pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200°C.
Hotové kuracie stehná servírujeme spolu so zemiakmi a šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: