Vynikajúci recept na chrumkavé cukety v kefírovom cestíčku.
Sú fantastické a rýchle, ideálne na letný obed z youtube.
Ak máte doma cuketu určite ho skúte.
Toto cestíčko je ale vynikajúce aj pre iné druhy zeleniny – špampiňóny, patizón, baklažán. Dokonca, skúšala som ho aj na rybu a výsledok bol fantastický.
Potrebujeme:
Cuketa – 2 ks
Vajcia – 2 ks
Kefír – 100 g
Múka – 4 lyžice
soľ
Rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Cuketu umyjeme.
Nakrájame na tenké plátky.
Osolíme a necháme vypotiť.
V miske si rozmiešame vajíčka s kefírom.
Pridáme múku.
Rozmiešame jednotnú zmes.
Kúsky cukety obaľujeme v cestíčku.
Hneď pečieme na panvici s trochou oleja.
Vyprážame dozlatista zo všetkých strán.
Necháme osušiť na papierovom obrúsku.
Podávame.
Ako príloha sa výborne hodí zeleninový šalát.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: