Predstavujeme vám vynikajúci vegetariánsky recept, ktorý sa ale výborne hodí aj k mäsu.
(Nielen) milovníci húb si rozhodne prídu na svoje.
Rýchly a nenáročný recept na jemnú hubovú omáčku z youtube kanála KAZAN.
Potrebujeme:
200 g húb podľa chuti (ja som použila šapiňóny)
1/2 cibule
rastlinný olej na vysmážanie
10 g masla
150 g mäsového alebo zeleninového vývaru
100 g kyslej smotany
1/2 ČL oregana
soľ
mleté čierne korenie
15 g syra (voliteľné)
petržlenovú vňať
1 strúčik cesnaku
Postup:
Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky.
Vložíme ju do naolejovanej panvice.
Pridáme kúsok masla.
Miešame, kým sa neroztopí.
Šampiňóny nakrájame na plátky.
Premiešame.
Smažíme do hneda.
Pridáme vývar a smotanu.
Ďalej pridáme soľ a mleté čierne korenie.
Do zmesi nasypeme oregano.
Premiešame.
Strúčik cesnaku nakrájame na jemno.
Pridáme ho do omáčky.
Nakoniec pridáme parmezán, zamiešame.
Chvíľu povaríme.
Nasypeme trochu nasekanej petržlenovej vňate.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: