Recept na krémovú hubovú omáčku: Lahodná a jednoduchá na prípravu!

Predstavujeme vám vynikajúci vegetariánsky recept, ktorý sa ale výborne hodí aj k mäsu.

(Nielen) milovníci húb si rozhodne prídu na svoje.

 

 

Rýchly a nenáročný recept na jemnú hubovú omáčku z youtube kanála KAZAN.

...

Potrebujeme:

200 g húb podľa chuti (ja som použila šapiňóny)

1/2 cibule

rastlinný olej na vysmážanie

10 g masla

150 g mäsového alebo zeleninového vývaru

100 g kyslej smotany

1/2 ČL oregana

soľ

mleté čierne korenie

15 g syra (voliteľné)

petržlenovú vňať

1 strúčik cesnaku

Postup:

Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky.

Vložíme ju do naolejovanej panvice.

 

 

Pridáme kúsok masla.

Miešame, kým sa neroztopí.

Šampiňóny nakrájame na plátky.

 

 

Premiešame.

Smažíme do hneda.

Pridáme vývar a smotanu.

 

 

Ďalej pridáme soľ a mleté čierne korenie.

Do zmesi nasypeme oregano.

Premiešame.

 

 

Strúčik cesnaku nakrájame na jemno.

Pridáme ho do omáčky.

Nakoniec pridáme parmezán, zamiešame.

Chvíľu povaríme.

 

 

Nasypeme trochu nasekanej petržlenovej vňate.

A môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay