Tento zákusok je obľúbený obzvlášť v Rakúsku, ale stal populárnym aj v našej krajine.
A niet sa čomu diviť. Rezy sú mimoriadne lahodné a to nie len pre chuť, ale aj pre oko.
Máme pre vás výborný a najmä odskúšaný recept, s ktorým sa vám zaručene krásne vydaria už na prvýkrát.
Potrebujeme:
10 bielkov
180 g práškového cukru
1/2 lyžice octu
Piškótové cesto:
3 žĺtka
2 vajcia
60 g práškového cukru
2 vanilkové cukre
60 g polohrubej múky
Premazanie:
višňový džem
Plnka:
500 ml šľahačky
2 stužovače
Na ozdobu:
Šľahačka
Jahody
Čučoriedky
Kivi
Lístky mäty
Postup:
Najskôr si vyšľaháme vaječné bielka.
Potom postupne vmiešame cukor.
Nakoniec trošku octu.
Vznikne nám tuhý sneh.
Ten si dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na pripravený papier na pečenie prúžky.
Medzi každým necháme voľné miesto. takto urobíme dva pláty.
Pripravíme si piškótové cesto.
Vyšľaháme žĺtka a vajcia s cukrom do peny, pridáme múku.
Vzniknuté cesto tiež dáme do vrecka a nastriekame prúžky medzi bielkovým snehom
.Pečieme pri teplote 160°c cca 30 minút.
Upečenú a vychladnutú piškótu, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a natrieme jednu časť natrieme višňovým džemom.
Potom natrieme s vyšľahanou šľahačkou so stužovačom.
Prikryjeme druhou časťou z piškóty.
Na ozdobu použijeme šľahačku, ovocie a lístky mäty.
Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)