plny-hrniec_transparent_negativ.png

KARDINÁL rezy: Ochutnala som ich rokmi vo Viedni a odvtedy sa im iný zákusok nevyrovnal!

Vynikajúci zákusok podľa starého rakúskeho receptu.

Tento zákusok je obľúbený obzvlášť v Rakúsku, ale stal populárnym aj v našej krajine.

 

 

A niet sa čomu diviť. Rezy sú mimoriadne lahodné a to nie len pre chuť, ale aj pre oko.

Máme pre vás výborný a najmä odskúšaný recept, s ktorým sa vám zaručene krásne vydaria už na prvýkrát.

Potrebujeme:

10 bielkov

180 g práškového cukru

1/2 lyžice octu

Piškótové cesto:

 

 

3 žĺtka

2 vajcia

60 g práškového cukru

2 vanilkové cukre

60 g polohrubej múky

Premazanie:

višňový džem

Plnka:

500 ml šľahačky

2 stužovače

Na ozdobu:

 

 

Šľahačka

Jahody

Čučoriedky

Kivi

Lístky mäty

Postup:

Najskôr si vyšľaháme vaječné bielka.

Potom postupne vmiešame cukor.

Nakoniec trošku octu.

Vznikne nám tuhý sneh.

 

 

Ten si dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na pripravený papier na pečenie prúžky.

Medzi každým necháme voľné miesto. takto urobíme dva pláty.

Pripravíme si piškótové cesto.

Vyšľaháme žĺtka a vajcia s cukrom do peny, pridáme múku.

 

 

Vzniknuté cesto tiež dáme do vrecka a nastriekame prúžky medzi bielkovým snehom

.Pečieme pri teplote 160°c cca 30 minút.

Upečenú a vychladnutú piškótu, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a natrieme jednu časť natrieme višňovým džemom.

 

 

Potom natrieme s vyšľahanou šľahačkou so stužovačom.

Prikryjeme druhou časťou z piškóty.

Na ozdobu použijeme šľahačku, ovocie a lístky mäty.

 

 

Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes