plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na kapustu, ktorý očarí každého: Ako pripraviť lahodné kapustné listy na panvici!

Fantastické vysmážané plnené kapustné listy, z ktorých vám budú len pri pohľade na ne tiecť slinky.

Doma sme si ich všetci hneď po prvej skúšobnej príprave okamžite zamilovali.

 

 

Výnimočný recept na plnené kapustové listy z youtube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ.

Potrebujeme:

1,5 kg kapusty

1 šálku ryže (125 g)

3 PL olivového oleja (30 ml)

1 cibuľu

1 mrkvu

1 zelenú papriku

1 červenú papriku

400 g mletého mäsa

petržlenovú vňať

1 ČL soli (8 g)

1 ČL vločiek čili papriky

1 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL nového korenia

Na obalenie:

4 vajcia

1 ČL soli

2 PL múky (40 g)

Na vysmážanie:

rastlinný olej

Na povrch:

petržlenovú vňať

mletú papriku

čedar

Postup:

Na začiatku odrežeme tvrdú časť v strede kapusty, aby sa listy mohli ľahko oddeliť.

Kapustu vložíme do hrnca a zalejeme horúcou vodou.

 

 

Hrniec prekryjeme pokrievkou a varíme do mäkka asi 10 minút.

Po uplynutí doby vodu precedíme a kapustu necháme vychladnúť.

 

Do hrnca nasypeme ryžu, zalejeme vodou, prekryjeme a varíme do mäkka.

Na panvici zohrejeme olej.

Pridáme nakrájanú cibuľu a smažíme, kým jemne nezhnedne.

Pridáme nastrúhanú mrkvu, premiešame a smažíme ďalšie 3 minúty.

Ďalej pridáme na menšie plátky nakrájanú papriku, premiešame a smažíme 5 minút.

Do misky pridáme uvarenú ryžu a opečenú zeleninu.

Pridáme mleté mäso, petržlenovú vňať a soľ.

Ďalej nasypeme čili, čierne korenie a nové korenie.

Všetko spolu dôkladne zmiešame a rukou vypracujeme homogénnu zmes.

Kapustné listy poukladáme na tácku a necháme vychladnúť.

List vystrieme na stole, do stredu vložíme plnku, rozotrieme a list preložíme na polovicu.

Rukou zatlačíme a orežeme prebytok na krajoch.

Do misky pridáme vajcia a soľ.

Vidličkou rozšľaháme.

Pridáme múku a miešame, kým nezmiznú hrudky.

Na panvici zohrejeme rastlinný olej.

Kapustný list obalíme vo vaječnej zmesi a položíme na vyhriatu panvicu.

Prekryjeme pokrievkou a smažíme do zlatista.

 

Potom list otočíme.

Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, paprikou a nastrúhaným syrom.

 

 

Panvicu prekryjeme a smažíme ďalšie 2-3 minúty.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes