Recept na jemný čerešňový koláč s krémom!

611

Predstavujeme vám recept na dezert, ktorý sa stane jedným z najobľúbenejších vo vašej rodine. Čerešňový koláč s krémom je nesmierne chutný a lahodný, podľa postupu z youtube ho zvládne pripraviť každý.

Potrebujeme na formu s rozmermi 24 x 29 cm

Potrebujeme:

300 g margarínu alebo masla

500 g hl. múky

125 g kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 žĺtky

500 g čerešní – zaváraných, scedených zo šťavy

100 g škrobu

200 g kr. cukru

4 bielka

Suroviny na krém:

500 ml mlieka

200 g kr. cukru

1,5 lyžice hl. múka

1,5 lyžice škrob

300 g masla

Postup:

Do preosiatej múky nakrájajte na kocky margarínu z chladničky. Vypracujte drobivú zmes.

Kyslú smotanu zmiešajte so žĺtkami a pridajte k múke s margarínom. Cesto vypracujte rukami, vložte do plastového vrecka a dajte odležať do chladničky – minimálne na 1 hodiny, ideálne na celú noc.

Bielky vyšľahajte so štipkou soli, až kým nevznikne pevný sneh, potom postupne pridávajte všetok cukor. Potom pridajte škrob a opatrne ho premiešajte špachtľou.

Cesto vyberte z chladničky, vyvaľkajte na šúľok a nožom ho rozdeľte na 6 rovnakých častí.

Každý kúsok vyvaľkáme pomúčeným valčekom na veľkosť pekáča.

Naneste cesto na plech a potom rovnomerne natrite malú časť krému. A na vrch pridáme čerešne.

Vyvaľkajte druhý kúsok cesta a panvicu pokryte prvou vrstvou cesta a čerešňami. Zhora ho popicháme vidličkou a pečieme asi 15-20 minút na 200 stupňov.

Postup opakujte trikrát, aby ste získali 3 čerešňové koláče.

Pripravte krém a vyskladajte koláč.

Zmiešame cukor, múku a škrob. Potom mlieko dáme variť a suchú zmes nasypeme do vriaceho mlieka. Varíme, kým nie je krém úplne uvarený a hustý.

Počkajte, kým krém trochu vychladne. Potom mixérom vyšľahajte spolu s maslom.

Nakoniec spojíme všetky časti pomocou krému, vrch môžeme dozdobiť krémom a čerešňami.

https://youtu.be/Zafl3nNl6Yk

Témy:


Pridajte svoj komentár