plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na jeden výborný šľahačkovo-banánový zákusok! 15-minút a nemáte čo robiť!

Výborný zákusok na nedeľné popoludnie. Určite sa oplatí vyskúšať ho, my ho robíme každučký týždeň!

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

500 ml smotany na šľahanie

250 g mascarpone alebo jemnéhot varohu

1 lyžičku vanilkového extraktu

3 banány

3 lyžice práškového cukru – prípadne podľa chuti

Na posypanie:

Strúhanú čokoládu

Postup:

Smotanu s práškovým cukrom ušľaháme na tuhú šľahačku. Macarpone tiež ušľaháme s vanilkovou arómou a potom obe hmota zmiešame. Piškóty uložíme na tácu a môžeme pokvapkať džúsom, mliekom, alebo kávou – ja najradšej používam pomarančový džús.

Na prvú vrstvu piškót navrstvíme krém, kolieska banánov, na banány opäť krém, krém sušienky, opäť pokvapkáme a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady. Môžete pokojne použiť aj okrúhle piškóty a vrstviť do okrúhlej formy. Vrch jednoducho posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť.

Mám pre vás ešte jeden skvelý tip, ak chcete pripraviť skutočnú delikatesu, stavte na šľahačkovú polevu. Pripravíte ju jednoducho z 180 ml smotany na šľahanie a 200 g horkej čokolády. Čokoládu jednoducho nalámeme na kúsky, pridáme do šľahačky, preložíme na necháme na plameni, kým sa čokoláda celkom nerozpustí. Necháme aspoň dve hodiny vychladnúť a potom prelejeme cez vrch zákusku. Táto poleva sa hodí aj na oné dezerty, ja ju dávam aj na torty. Ak ale chcete bleskovú verziu, stavte na kakao alebo strúhanú čokoládu.

Najlepšie recepty na dnes