Recept na jeden výborný šľahačkovo-banánový zákusok! 15-minút a nemáte čo robiť!

Výborný zákusok na nedeľné popoludnie. Určite sa oplatí vyskúšať ho, my ho robíme každučký týždeň!

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

500 ml smotany na šľahanie

250 g mascarpone alebo jemnéhot varohu

1 lyžičku vanilkového extraktu

3 banány

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice práškového cukru – prípadne podľa chuti

Na posypanie:

Strúhanú čokoládu

Postup:

Smotanu s práškovým cukrom ušľaháme na tuhú šľahačku. Macarpone tiež ušľaháme s vanilkovou arómou a potom obe hmota zmiešame. Piškóty uložíme na tácu a môžeme pokvapkať džúsom, mliekom, alebo kávou – ja najradšej používam pomarančový džús.

Na prvú vrstvu piškót navrstvíme krém, kolieska banánov, na banány opäť krém, krém sušienky, opäť pokvapkáme a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady. Môžete pokojne použiť aj okrúhle piškóty a vrstviť do okrúhlej formy. Vrch jednoducho posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť.

Mám pre vás ešte jeden skvelý tip, ak chcete pripraviť skutočnú delikatesu, stavte na šľahačkovú polevu. Pripravíte ju jednoducho z 180 ml smotany na šľahanie a 200 g horkej čokolády. Čokoládu jednoducho nalámeme na kúsky, pridáme do šľahačky, preložíme na necháme na plameni, kým sa čokoláda celkom nerozpustí. Necháme aspoň dve hodiny vychladnúť a potom prelejeme cez vrch zákusku. Táto poleva sa hodí aj na oné dezerty, ja ju dávam aj na torty. Ak ale chcete bleskovú verziu, stavte na kakao alebo strúhanú čokoládu.