zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Recept na imunitu, ktorý pomáha pri zápaloch dýchacích ciest a prospieva aj srdcu“

V cesnaku a zázvore sasa ukrýva liečivá sila, ktorá pomáha pri rôznych zdravotných ťažkostiach.

Tento prírodný liek podľa návodu z  youtube pomáha detoxivať organizmus, lieči dýchacie ťažkosti, posilňuje obranyschopnosť proti infekciám, čistí pľúca a ešte oveľa viac.

Tento recept mala v zápasníku poznačený aj moja stará mama a robila ho pravidelne. Možno aj preto sa dožila krásnych 93 rokov.

Cesnak je prírodné antibiotikum a antivirotikum, posilňuje imunitu a pomáha bojovať proti virózam.

Ak ho skombinujete s medom a zázvorom, získate skutočnú bombu pre zdravie a odstránite z tela všetko zlé.

Ak práve teraz bojujete s chorobou, tento liek vám pomôže, aby ste boli fit omnoho rýchlejšie. 

 

 

Čo dokáže tento elixír?

– silné detoxikačné účinky

-zlepšuje obranyschopnosť

– odstraňuje hlien z pľúc (pomoc aj pre dlhoročných fajčiarov)

– odstraňuje tuk a vápnik v cievach

– pôsobí ako prírodné antibiotikum

– ničí baktérie a vírusy

– prekrvuje organizmus

– udržuje správnu hladinu cholesterolu v krvi

– pomáha pri žalúdočných a črevných ťažkostiach

– pôsobí ako prevencia proti rakovine štítnej žľazy

– pomáha pri paradentóze

– neoceniteľný pri chrípke a prechladnutí (vtedy treba dávku zvýšiť a viac krát denne konzumovať)

– pomáha pri ťažkostiam v klimaktériu

– silné protiparazitické, protipliesňové, protikvasinkové a antibakteriálne účinky

– účinný antioxidant, posilňuje imunitu.

Cesnak v kombinácii s citrónom a medom napomáha odstrániť tuk a vápnik v cievach, posilňuje srdce, upravuje tlak.

Návod, ako liečivý recept pripraviť

 

 

Potrebujeme:

10-11 strúčikov cesnaku

koreň zázvoru

trochu medu na zaliatie

(Mne toto množstvo stačilo na menší zaváraninový pohár, ak potrebujete pre rodinu väčšie množstvo, zdvojnásobte mieru).

Postup:

Začneme tak, že si očistíme všetky prísady.

 

 

Zázvor ošúpeme, rovnako ošúpeme aj cesnak.

Ak máte kuchynského robota, všetko pohodlne nasekajte v robote.

Ak ho nemáte, prísady nakrájajte nadrobno.

Zmes navrstvíme do pohára na zaváranie.

Teraz už len zalejeme kvalitným medom.

 

 

Teraz všetko dobre premiešame.

Zatvoríme a necháme v chladničke odležať 3-4 dni.

Užívame preventívne po lyžičke – ideálne vždy lyžičku nalačno pred raňajkami.

Počas choroby užívame podľa potreby, aj 3-4 x denne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie