Tieto výborné zemiaky sme ochutnali na dovolenke a veľmi nám chutili. odvtedy robíme túto pochúťku aj bežne doma. Zemiaky sú nesmierne chutné a naozaj jednoduché ne prípravu. Tak chutné, že nepotrebujete ani mäso, ani šalát!
Potrebujeme:
- 1 kg zemiakov
- 50 ml olivového oleja
- 1 lyžička strúhaná citrónová kôra
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžička oregano
- 3 strúčiky cesnaku
- korenie podľa chuti
Postup:
Je najlepšie začať s omáčkou. Do vhodnej nádoby nalejte olivový olej a potom pridajte strúhanú kôru z citróna a oregano.
Nakrájajte cesnak na jemno.
Do olivového oleja pridajte cesnak, soľ, korenie a dôkladne premiešajte.
Teraz pripravte zemiaky. Zemiaky ošúpte a umyte. Každý zemiak nakrájajte na polovicu a potom na mesiačky.
Nakrájané zemiaky preložte na plech a dobre premiešajte s marinádou. Dobre premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozdelila.
Zemiaky pečieme 40 – 45 minút pri teplote 180 stupňov. Každých 15 minút je potrebné zemiaky premiešať.
Grécke zemiaky sú teraz pripravené.