plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľná fazulačka od našej babičky, po ktorej druhý chod už nepotrebujete: Zbožňujú ju aj moji chlapi, ktorí polievky vôbec nemusia! 

U nás doma polievky nikdy veľmi nešli, keď však dám na stôl túto polievku, každý pýta dupľu: Fazuľová podla babičkinho receptu.

U nás doma polievky nikdy veľmi nešli, keď však dám na stôl túto polievku, každý pýta dupľu: Fazuľová podĺa babičkinho receptu.

Potrebujeme:

2 hrste bielej fazule

1 veľký zemiakmi2 strúčiky cesnaku

2 lyžice masla

3 lyžice hladkej múky

1 vajce

Soľ, korenie

Kvapku octu

Voliteľné:

1 mrkvu

1 klobásku nakrájanú na kolieska alebo slaninku

Postup:

Fazuľu si pred prípravou v dostatočnom časovom odstupe namočíme: Potom varíme v tlakovom hrnci asi 30 minút a necháme dôjsť (ak používame obyčajný hrniec, varíme dlhšie).

V samostatnom hrnci si pripravíme zápražku – maslo necháme rozpustiť a potom do neho vmiešame múku, keď zmes získa hnedastú farbu, zalejeme vodou a rozmiešame dohladka – ja som použila asi 1 l vody.

Pridáme zemiak nakrájaný nadrobno, nakrájanú mrkvu (aj ju použijeme), zmäknutú fazuľu a rozmiešané vajíčko – to v polievke ešte dobre premiešame. Necháme povariť a nakoniec pridáme aj pretlačený cesnak, nakrájanú klobásku (ak ju použijete) a kvapku octu. Na tanieri môžeme dozdobiť majoránkou alebo petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes