plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľná fazulačka od našej babičky, po ktorej druhý chod už nepotrebujete: Zbožňujú ju aj moji chlapi, ktorí polievky vôbec nemusia! 

U nás doma polievky nikdy veľmi nešli, keď však dám na stôl túto polievku, každý pýta dupľu: Fazuľová podla babičkinho receptu.

U nás doma polievky nikdy veľmi nešli, keď však dám na stôl túto polievku, každý pýta dupľu.

Fazuľová podľa babičkinho receptu nám chutí aj po rokoch.

 

 

Ak máte radi fazuľu, tento recept na starodávnu polievku si zamilujete.

Ideálny rýchly obed – dokonca je výborná aj bez mäsa.

A babička do polievky pridávala aj tajnú prísadu – bol ňou ocot a vajce.

Potrebujeme:

 

 

2 hrste bielej fazule

1 veľký zemiakmi2 strúčiky cesnaku

2 lyžice masla

3 lyžice hladkej múky

1 vajce

Soľ, korenie

Kvapku octu

Sladká paprika

Voliteľné:

 

 

1 mrkvu

1 klobásku nakrájanú na kolieska alebo slaninku

Postup:

Fazuľu si pred prípravou v dostatočnom časovom odstupe namočíme:

 

 

Potom varíme v tlakovom hrnci asi 30 minút.

A necháme dôjsť (ak používame obyčajný hrniec, varíme dlhšie).

V samostatnom hrnci si pripravíme zápražku:

 

 

maslo necháme rozpustiť a potom do neho vmiešame múku.

Keď zmes získa hnedastú farbu, zalejeme vodou.

Rozmiešame dohladka – ja som použila asi 1 l vody.

 

 

Pridáme aj papriku.

Pridáme zemiak nakrájaný nadrobno, nakrájanú mrkvu (aj ju použijeme) a zmäknutú fazuľu.

Pridáme aj rozmiešané vajíčko – to v polievke ešte dobre premiešame.

 

 

Necháme povariť a nakoniec pridáme aj pretlačený cesnak, nakrájanú klobásku (ak ju použijete) a kvapku octu.

 

 

Na tanieri môžeme dozdobiť majoránkou alebo petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes