Recept na extrémne chutný mliečny dezert: Sladké potešenie v pohári!

Pripravte si doma fantastický krémovo-pudingový dezert v pohári.

Keď vás náhodou prepadne návšteva a budete potrebovať pripraviť niečo rýchle a lahodné.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Nurcan’ın Sofrası | Nurcan Akbaş na delikátny pudingový dezert.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na puding:

125 g masla alebo margarínu

1 pohár hladkej múky

1 l mlieka

1 pohár kryštálového cukru

1 balenie vanilkového cukru

Na kakaový krém:

2 PL kakaa

1/2 pohára hladkej múky

1/2 pohára kryštálového cukru

500 ml mlieka

1 vajce

1 PL masla

100 g mliečnej čokolády

1/2 pohára vody

objem pohára na dezert: 425 ml

objem pohára na suroviny: 200 ml

Postup:

Do hrnca na sporáku vložíme maslo a necháme ho roztopiť .

Do roztopeného masla pridáme múku.

Bez prerušenia metličkou miešame 2-3 minúty.

 

 

Do zmesi pomaly za miešania postupne nalejeme mlieko (nie naraz).

Metličkou miešame, kým nevznikne riedky krém.

Pridáme cukor zamiešame a keď začne bublať, pridáme vanilkový cukor.

Premiešame a vypneme sporák.

 

 

Potom zmes za tepla vyšľaháme mixérom na redší krém.

Krém nalejeme do pohárov, ktoré sme vnútri namočili vodou.

 

 

Do rajnice pridáme preosiate kakao a múku, cukor a metličkou premiešame.

Potom pridáme mlieko, vajce.

Všetko dobre vymiešame.

 

 

Zapneme sporák.

Zmes miešame, kým nezhustne a nezačne bublať.

Po zhustnutí pridáme maslo, mliečnu čokoládu a miešame, kým sa neroztopia.

 

 

Do krému pridáme studenú vodu.

Metličkou miešame, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.

Tmavý krém nalejeme na puding v pohári.

Vložíme na 4-5 hodín do chladničky.

 

 

Po vychladnutí posypeme vrch kakaom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels