Recept na domáce sezamové pečivo: Tak jemné a neodolateľné!

Čoraz viac ľudí si pečie chlieb či pečivo v pohodlí domova.

Domáce jemné rožky sú skvelou voľbou, ak chcete rodinu rozmaznávať lahodným čerstvým pečivom.

 

 

Výnimočný recept na lahodné domáce pečivo podľa portálu balkonada.

...

 

 

Potrebujeme:

70 dkg hladkej múky

5 dkg droždia

5 dkg margarínu

2 ČL soli

2 ČL kryštálového cukru

5 dl mlieka

mlieko na potretie

Na posyp:

hrubá soľ

sezamové semienka

Postup:

Do misky pridáme polovicu mlieka a droždie cukor.

Miešame, kým sa droždie nerozpustí.

V druhej polovici mlieka rozmiešame rozpustený margarín.

 

 

Do misky s múkou pridáme soľ.

Potom nalejeme kvások.

 

 

Ďalej pridáme mlieko s margarínom a zamiešame.

Zmes miesime 10-15 minút, kým sa neoddelí od misy.

 

 

Misu prekryjeme.

Necháme odstáť, kým cesto nezdvojnásobí objem.

Cesto preložíme na pomúčený stôl.

Rozdelíme ho na 2 časti.

 

 

Cesto rozvaľkáme valčekom na hrúbku 0,5 cm.

Potom ho potrieme roztopeným margarínom.

 

 

Každé cesto rozdelíme na 8 častí a zrolujeme.

Potom ho prekryjeme utierkou a necháme odpočívať.

 

 

Pečivo potrieme mliekom.

Posypeme sezamovými semienkami alebo soľou.

 

 

Preložíme na plech.

Rúru predhrejeme na 200 °C a rožky pečieme 15 minút.

 

 

Po upečení potrieme pečivo mliekom.

Prekryjeme utierkou, necháme vychladnúť.

A môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn