Žiaden stužený tuk ani olej: Recept na dokonalú zrkadlovú polevu priamo od cukrárky – výsledok očarí každého!

Tento recept ma ešte nesklamal. Poleva je skutočne ako zrkadlo, aj obyčajnú piškótu s krémom premení na hotové umelecké dielo. Ak radi skúšate nové recepty, tak toto určite odporúčam. Čo neminiete, pokojne zahlaďte alebo dajte zmraziť a použite keď budete potrebovať.

Potrebujeme:

Zrkadlová čokoládová poleva:

10 g práškovej želatíny + 50 ml studenej vody

125 ml vody

225 g cukru

150 g horkej čokolády min. 50%

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 g preosiateho kakaa

65 ml smotany 33%

Postup:

Želatínu nasypeme do misky, zalejeme studenou vodou a necháme asi 10 minút napučať. Vodu s cukrom dáme do kastróla a pri strednej teplote zvaríme na 104 stupňov. Teplotu je nutné dodržať presne, práve v tom je tajomstvo polevy.

Stiahneme z plameňa, prisypeme čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Prisypeme preosiatej kakao, následne smotanu a dobre premiešame.
Akonáhle zmes vychladne na 60 stupňov, pridáme napučanú želatínu a miešame do úplného rozpustenia.

Polevu prelejeme cez jemné sitko, potom ľahko premixujte tyčovým mixérom a znovu prelejte cez sitko. Necháme vychladnúť, prikryjeme fóliou (priamo na polevu) a dajte min. na 12 hodín do chladničky.

na druhý deň zrkadlovú polevu zohrejeme na 29 stupňov a prelejeme si ju do džbánku alebo nádoby s lievikom. Tortičky sa tak budú lepšie polievať, než napríklad z misky.
Pripravte mriežku, ktorú položte na hlbšej tácku alebo menší plech. Postupne vyberajte zákusky alebo torty, položte na mriežku a polejte polevou. Zvyšnú polevu dajte do chladničky (alebo do mrazničky) a môžete použiť opakovane.