Ako pripraviť dokonalé palacinky? Francúzi na to majú tento patent a v TOMTO je ich tajomstvo!

Máte chuť na tenké, jemné a pružné palacinky, ktoré sa dajú ľahko zložiť?

Máme pre vás recept priamo z parížskej cukrárne.

Tajomstvom dokonalých palaciniek je nahradiť olej rozpusteným maslom.

 

 

...

Vďaka tomu budú tieto palacinky podľa portálu haps najlepšie, aké ste jedli.

Palacinky sú snáď najuniverzálnejšie jedlo.

Výborne sa hodia na raňajky, ako dezert, ale aj na slanú večeru (napr. zapečené s mletým mäsom).

 

 

Recept na palacinky sa zdá triviálny, ale niekedy nám nevyjdu úplne podľa predstáv alebo sa trhajú. 

Predstavujeme recept na francúzske palacinky, ktoré sú považované za najlepšie na svete.

Vyskúšajte ich a posúďte, či je to pravda.

Ako pripraviť dokonalé palacinky?

 

 

Potrebujeme:

1 plný pohár hladkej múky

3 stredne veľké vajcia

asi 50 g rozpusteného masla

250 ml mlieka

120 ml perlivej vody

štipku soli

plochú lyžičku vanilkového cukru (vynechajte, ak chcete pripraviť slanú verziu palaciniek)

Postup:

Pripravíme si panvicu a roztopíme na nej maslo.

 

 

Nepriveďte ho však do varu.

Potom ho prelejte do misky.

Maslo, ktoré zostane na povrchu panvice, bude ideálne na opekanie palaciniek.

Do misky nalejeme mlieko, vodu a vajcia.

Potom všetko premiešame mixérom.

Pridáme preosiatu múku, soľ, cukor a znova premiešame.

 

 

Na záver prilejeme rozpustené maslo, premiešame a necháme pár minút odstáť, aby lepok v múke napučal.

Vďaka tomu sa palacinky neroztrhnú.

Maslom vymastenú panvicu si vopred rozohrejeme a naberačkou rovnomerne nalievame palacinkové cesto. 

Opekáme dozlatista.

 

 

Takéto palacinky sú tenké a väčšinou nie je potrebné ich prevracať, ale ak to považujete za potrebné, skúste to urobiť veľmi opatrne.

 

 

Takto pripravené palacinky chutia lahodne s každou plnkou, odporúčame najmä maliny a šľahačku alebo sólo posypané práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay