plny-hrniec_transparent_negativ.png

Namiesto klasických zemiakových placiek som spravila na obed CIBULÁKY: Lacná a rýchla delikatesa našich babičiek!

Staré a veľmi chutné jedlo podľa tradičného receptu.

 

 

Doslova za pár drobných pripravíte obed pre celú rodinu.

Navyše chutí vynikajúco a hotové je za pár minút.

Skúste ako alternatívu ku klasickým zemiakovým plackám.

 

 

Potrebujeme:

2 veľké cibule

100-150 g šunky alebo inej údeniny

80 g strúhaného syra

150 g hladkej múky

150 ml mlieka

3 vajcia

1 lyžička soli

1 lyžička sušeného granulovaného cesnaku

1-2 lyžičky mletého korenia

Voliteľné:

Strúhanka

Ďalej:

 

 

tuk na vyprážanie (ideálne bravčovú masť)

Na podávanie:

Čerstvá zelenina

Postup:

 

 

Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno.

Syr najemno postrúhame.

Šunku nakrájame na malé kúsky.

 

 

Múku zmiešame so soľou a čiernym korením.

Pridáme cesnak, pažítkou alebo petržlenovú vňať.

 

 

Pridáme mlieko a celé vajcia.

Dôkladne premiešame.

Do riedkeho cestíčka vmiešame cibuľu, syr a šunku.

 

 

Opäť dobre premiešame.

Na panvicu s rozpáleným tukom lyžicou kladieme kôpky cesta.

Rozotrieme dotenka.

 

 

Vyprážame z oboch strán dozlatista.

Podávame s čerstvou zeleninou.

Tip:

Ak chcete, do cesta môžete pridať aj lyžicu-dve strúhanky. Cesto bude potom hutnejšie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes